בעיה שנמשכת כבר שנים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/07/2012 | 21:35 | מאת: תותית

מאז שאני זוכרת את עצמי ההורים שלי היו מסובכים כלכלית- חובות עיקולים ואנשים שדופקים בדלת.ניתוקי חשמל מעברי דירות ... כשהייתי מערה הם התחילו תהליך של כונס נכסים, כרגע על שניהם חובות עצומים. שניהם עובדים קשה כל החיים, פשוט לא הלך להם. אני עובדת מגיל 13 כדי לקנות לעצמי, זה התחיל בשביל לקנות בגדים אבל כבר בגיל 16 כל ההוצאות שלי מלבד מגורים היו על חשבוני. ברגע שיכולתי התחלתי לעזור להם. עבדתי כמו חמורה משרה מלאה ולכן לא סיימתי תיכון,במהרה גם פתחתי חשבון בנק על שמי לשם הועברו המשכורות שלהם כדי למנוע עיקולים( הייתי קטינה). כיום אני בת 25, כבר מזמן לא גרה איתם אבל עדיין סוחבת את התיקים שלהם. החשבון שעל שמי במינוס של 50 אלף שח ולא ברור לי איך אני יוצאת מזה, כי הרי ברור שהחוב הוא על שמי. אני ממש מרחמת עליהם כי אף אחד לא עוזר להם אבל די, אין לי כבר כוח לעזור להם. חשוב לציין שאני עצמאית , יש לי חנות משלי שעובדת בהצלחה רבה, אני עדיין לא מרוויחה מספיק כדי שאוכל גם לעזור להם וגם להתפרנס בכבוד. אני רוצה להתנתק מהם במובן הפיננסי, הם ממש חסרי אחריות ומתנהגים כמו ילדים בני 15.הם עדיין מבקשים ממני עזרה וקצת מפעילים עליי לחץ נפשי. אין יודעת שהם לבד ואין מי שיעזור,אבל אני רוצה להתחיל את החיים של בקו נקי ולא עם עול כל כך כבד. לפי דבריהם אנשים שנמצאים בכונס נכסים לא יכולים לנהל חשבון בנק על שמם, האם זה נכון? איך אני מביאה אותם למצב שהחשבון על שמי נשאר ומשאיר אותי ללא חובות? תודה על העזרה

שלום תותית. אני שמח שהגעת למסקנה שאת לא יכולה לעזור להורים שלך. לדעתי גם לא היית אמורה לעזור להם . נראה לי שזה זמן נכון לתת להם להתמודד עם היכולות שלהם ועם הכשלונות שלהם ולבנות את החיים שלך. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות