ילדה בת 4.5 מוותרת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

03/07/2012 | 11:20 | מאת: גל

אני מחנכת את בנותיי להסתדר לוותר שצריך ולהתחלק וכך הם מתנהגות שחברים באים.יש לילדתי בת 4.5 חברה מפונקת שלא מוותרת על כלום. השבוע הייתה אצלנו וכל דבר שהבת שלי בחרה היא רצתה וביתי כמובן וויתרה כי היא הרגישה שהיא אורחת וצריך לכבד אותה(לא התערבתי)עש שהיא התעקשה על תחפושת מסויימת שכבר לבשה אז החברה אמרה שאם היא לא תוריד ותיתן לה אז היא תתקשר לאמא שלה ואמא שלה תגיד לה להוריד אותה או שהיא תלך הבייתה. הבת שלי מיד ויתרה שוב ואז אני לא הסכמתי והסברתי לחברה שאם ממש רוצה ללכת היא לא חייבת להישאר והיא צריכה ללמוד להתפשר גם. לקחתי אותה הביתה על פי רצונה. ובדרך הסברתי לילדתי שהיא לא צריכה לוותר על כל דבר והיא לא צריכה להיכנע "לאיומים" מסוג אלה. מה אני אמורה לעשות?קשה לי מאוד לשמוע שהבת שלי נכנעת עד כדי כך.האם זה בסדר שלקחתי את החברה הביתה?או שלא הייתי צריכה להתערב.(יש לציין שאמא של הילדה נותנת לה להרגיש שהיא מרכז העולם-בת ראשונה שלה)

שלום לך גל, אני לא חושב שזה נכון שהתערבת , כי יצא מזה מצב רגשי לא נעים לך ולבתך. אני מציע שלא תזמינו את החברה הזו בפעם הבאה אל הבת שלך ותבחרו חברה נעימה יותר. לדעתי חשוב ליצור איזון בין דאגה לעצמינו לבין דאגה לאורח או לחבר. מה דעתך? אהוד גלבוע

08/07/2012 | 21:35 | מאת: גל

לא הבנתי את המשפט האחרון. "שחשוב למצוא איזון...". אם תוכל להסביר לי שוב.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות