הילד מסרב לעשות קקי בסיר או שירותים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/06/2012 | 09:55 | מאת: נעמה

שלום הילד שלי בן 2.8 התחיל גמילה והוא פשוט מסרב לעשות קקי בסיר או בשרותים, עם הפיפי הכל בסדר אין בריחות אין שום דבר אבל שזה מגיע לקקי הוא לא מוכן אפילו לשבת על הסיר והוא עושה בתחתונים. יש לו מודעות הוא אומר "אני צריך קקי" ואז מתחיל מאבק עיקש ביני לבינו לעשות בסיר, אני לא יוגעת מה לעשות, אנחנו ככה כבר שבוע וחצי מתחילת הגמילה, האם יש לזה פיתרון או שזה יבוא מעצמו בעוד כך וכך זמן תודה נעמה

שלום לך נעמה. אני מציע ששלוש פעמים ביום, בוקר צהריים וערב, תשבו איתו כאשר הוא יושב על הסיר , או על האסלה עם תחתונים מופשלים למשך 20 דקות גם אם הוא לא עושה דבר. תוך כדי כך ניתן לשיר, לספר סיפור או לדבר. חשוב שזה לא יהיה בכח פיזי אבל מצד שני חשוב שזה יתקיים . כך חשוב להמשיך עד שהוא יגמל. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות