בת 4.5 מתפרצת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/06/2012 | 13:58 | מאת: שחרית דורית

שלום וברכה, מזה מס' חודשים בתי היחידה בת ה4.5 מתנהגת בצורה קיצונית וקשה , מקללת אותנו , מרביצה , מתפרצת על כל דבר שלא נראה לה ו/או לא מקבלת באותה שניה שביקשה ...הילדה מורעפת בים של אהבה מכל הכיוונים , בגן מתנהגת דיי למופת . בהתחלה באמת לא ממש שמתי לה גבולות ונהגתי לזרום איתה על כל דבר בגדול כמובן בגדר ההיגיון . לפני כמה חודשים כשהתחילה ההתנהגות הבנתי שמשהו אצלי לא בסדר וחשוב שהילדה תקבל גבולות ומהר, אני עובדת על עצמי בענייו זה . הילדה מאוד קשורה אליי ומאוד זקוקה לי , כך הורגלה כי אני רוב הזמן איתה , בעלי הוא חלק בלתי נ פרד מהבית אבל הרבה פעמים היא מסרבת שייקח אותה לגן או יעשה איתה פעולות אחרות ...העניין מאוד מאוד מתסכל וקשה , התגובות , החוסר כבוד , לפעמים גם לסבאוסבתא , ההתמודדות ....ניסיתי להבין למה ? לפני חודשיים היינו בחופשה חודש בחול , שם זה דיי הקצין , אחכ חזרנו , יש לה כל מה שהיא זקוקה , היא מאוד חברותית , אנחנו בית מאוד פתוח... שאלתי את עצמי למה היא כעוסה כ"כ.

שלום לך דורית, למעשה , כאשר נותנים לילדים רק אהבה בלי לדרוש מהם דברים ובלי להציב גבולות , הם חשים שהם מרכז העולם וכי כל האחרים לא חשובים . ההתעלמות שלה והרצון שלה שהחלטותיה יתקבלו בלבד ואי היכולת לקבל את הדרך שאתם ההורים מתווים לה, מביא אותה להרגיש שלמעשה הוריה חלשים גם מבחינת היכולת שלכם להגן עליה. חשוב שהתחלת להציב גבולות ואני מקווה שהאבא יהיה מעורב יותר במה שקורה ויעזור לך בתהליך. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות