התקפי קינאה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

19/06/2012 | 12:25 | מאת: אמא מיואשת

שלום רב אני אמא לבת שנתיים ובת חמש.ביתי הגדולה מאוד רגישה ואני מנסה לתת לשניהן אותה תשומת לב,אך בזמן האחרון יש לה התקפי קינאה לקטנה ,רוב הזמן מרביצה לה אפילו מעצבן אותה שהיא רק מסתקלת עליה מחוסר ברירה אני כל הזמן צריכה להרחיק אותן זו מזו אך לא תמיד זה אפשרי ואני מגיעה לפעמים במצב של חוסר שליטה לגביה.אני רואה שהגדולה כל הזמן מחפשת אצלי תשומת לב אבל אני מרגישה כמה שאני נותנת לה זה נהיה יותר גרוע. מה עושעם?

שלום לך אמא, אני מציע שתתני תשומת לב רבה יותר לבת הגדולה. היא צודקת בקינאה שלה כלפי אחותה. אני ממליץ לך לקרוא על כך בספר שכתבתי - זוגיות והורות בפרק שעוסק בהולדת הילד השני במשפחה. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות