ריבים בגן

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/06/2012 | 10:39 | מאת: שבלול

שלום, בני בן 3 ו-10 חודשים, כרגע בגן פרטי. יש לו בגן חבר בגילו (אנחנו ההורים גם חברים של הוריי הילד). הם משחקים הרבה ביחד, אבל מאז ומתמיד היה בינהם מתח- הם רבים הרבה, מרביצים אחד לשני וכועסים אחד על השני. זה קורה גם בגן וגם כשנפגשים אחרי הצהריים. מתוך 27 ילדי הגן- יש רק 5 ילדים בגיל הזה (3 וחצי עד 4), והשאר בני שנתיים וחצי עד 3 וחצי שניהם גם יחסית מפריעים בגן, אולי משתעממים... האם יש דרך לגשר בינהם? לכוון אותם לכך שילמדו להסתדר בינהם טוב יותר...? תודה!

שלום לך, חשוב לבדוק מי מהילדים גורם למריבה. ואז לעזור להם בכך שזה שגורם למריבה לא ימשיך בכך. חשוב להיות איתם ולכוון אותם במשחקים. כאשר הם משתעממים לעניין אותם בדברים חדשים. בכל מקרה , כל הזמן ההורים בבית והגננת בגן אמורים להיות שם ולכוון אותם. מה דעתכם? אהוד גלבוע

15/06/2012 | 16:54 | מאת: שבלול

תודה על התשובה המהירה... אתה מתכוןן שנראה מי מתחיל את.המריבה? ואם זה שניהם? לדעתי היום זה קורה בלי סיבה ספציפית, הם פשוט התרגלו למצב הזה. גם כשאחד בא לחבק את השני- אז השני כבר מגן על עצמו מתוך מחשבה שהוא עומד לקבל מכה ממנו כן שמתי לב שהחבר של בני כמעט תמיד ניגש אליי או לכל אחד אחר בסביבתו בריצה ובשמחה, ומתוך ההתרגשות הוא נוגע חזק ואפילו צובט בצורה שהיא ממש לא נעימה, אבל לא מתוך כוונה להכאיב

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות