אישתי מזניחה את היחסים בנינו לטובת היחסים בינה ובי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

06/06/2012 | 23:21 | מאת: אובד עצות

שלום, כבר זמן רב, 3 שנים, שאני חש חוסר אינטימיות ביני לבין אישתי, הכוונה אינה ליחסים אינטימים בלבד אלא לכל מה שקשור באינטימיות בן בני זוג, חיבוקים, נישוקים, סתם לפנק אחד את השני, מגע פיזי. ניסיתי לדבר עם אישתי על הנושא אבל כל פעם קיבלתי את הרושם שהיא לא מבינה מה אני רוצה ממנה ועכשיו שיש לנו ילדים (ילדה בת 4 וילד בן שנה וחצי) המצב השתנה ואני צריך להסתגל. היום הבנתי לפתע שהסיבה לכך היא הקרבה הפיזית והריגשית בין אישתי לילדה שלנו בת הארבע, כאשר דיברתי איתה על הנושא היא אפילו הודתה שהילדה ממלאת לה את כל הצורכים האינטימים הריגשיים ואפילו הגופניים (הם מתחבקות ומתנשקות המון) ולכן אין לה "צורך" בכך ממני הנושא מוקצן מכיוון שהילדה אפילו באה בבוקר למיטה שלנו ושוכבת בנינו, אישתי מאושרת מביטוי האהבה הזה ולא מוכנה לשמוע על כך שנאסור זאת על הילדה - מובן שזה ועוד ועוד רק מקצינים את חוסר האינטימיות בנינו הדילמה שלי עצומה - מה עושים מכאן ? אנחנו עדיין צעירים מאוד, בני 30+ ואני לא מוכן לוותר על דבר כל כך בסיסי, לדעתי, במערכת היחסים שלי עם בת זוגתי. מצד שני מדובר כאן באישתי ובילדה שלי אשר מפגינות אהבה עצומה אחת לשניה.

שלום לך, תודה שהעלית את הנושא החשוב הזה. אכן אמהות רבות נהנות מהאמהות עד כדי שהן שוכחות את עצמן, את הזוגיות , את הבסיס החשוב ביותר למשפחה והיא הזוגיות. חשוב שאתה לא תוותר, ותעודד את אשתך לחזור לחיי האהבה האינטימית הרגשית ביניכם. ילדים אמורים להתרחק פיזית ורגשית מהאמא תוך שהם בונים את אישיותם . ככל שאתה תמשוך את לב האם אליך, כך יוכלו ילדתכם ובנכם לבנות את אישיותם ולא רק להיות תלויים רגשית באמם. במילים אחרות - אל תוותר. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות