ילד מתוק בן 4.5

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

30/05/2012 | 08:51 | מאת: רחלה

בני בן 4.5, ילד שני בן שלושה ילדים (האחות השלישית נולדה לפני 3 חודשים). מאז ומתמיד ילד רגיש, פחדן וחושש מאוד ממצבים חדשים ולא מוכרים. מעבר למצבים חדשים, הוא מפחד מאוד מבריכות,ים ומחיות (הוא מאוד אוהב חיות, אבל לא יסכים ללטף, להתקרב וכו'). לאחרונה הדאיג אותי מאוד כשאמר לי ש'הוא לא רוצה להיות בעולם כי העולם מפחיד אותו'. הוא גם שואל הרבה שאלות על חיילים ומוות (לא בעקבות מקרה ספציפי). אציין שהוא בדרך כלל ילד שמח שאוהב לשחק ולהשתולל וגם ישן טוב בלילה. אשמח לעצה לגבי ההתנהלות שלנו מולו והאם צריך לסיייע לו וכיצד. תודה רבה!!

02/06/2012 | 13:17 | מאת: שלום לך רחלה,

שלום לך רחלה, פחדים אצל ילדים נובעים מתוך זה שהמציאות אכן מפחידה וכן משום שהם לא מרגישים את הביטחון מצד ההורים. חשוב להקרין כלפיהם שהם מוגנים . בעיקר בנים זקוקים לכך שהאבא יתן להם תחושות ביטחון ומוגנות. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות