קקי בתחתונים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

06/05/2012 | 10:57 | מאת: אפי

בתי בת 3.3 היא גמולה מחיתולים כבר למעלה מ4 ח'. בלילה גמולה גם כן. אך כאשר זה מגיע לענין הקקי היא מתאפקת (יכולה כמעט שבוע להתאפק) ויוצא לה כל הזמן קצת בתחתונים.כך שאנחנו בעצם כל הזמן מכבסים תחתונים מלוכלכים... כאשר מושיבים אותה על האסלה היא לא עושה (פעם בשבועיים בערך היא עושה כמו שצריך על האסלה) המצב מחמיר והיא התחילה גם לפספס פיפי לאחרונה (הענין הוא שבמכוון היא אינה הולכת לשירותים) יש לציין כי יש לה אחות בת שנה ותשעה ח' שבזמן האחרון גדלה מאוד ומקבלת יותר תשומת לב- לא יודעת אם זה קשור או לא. נראה שהיא פשוט לא מצליחה להחליט אם היא רוצה להיות "גדולה" או להשאר "תינוקת" ושהיא מפחדת להחליט להפרד מלהיות קטנה.. מה לעשות?

06/05/2012 | 11:05 | מאת: אפי

יש לציין כי יש לה גם אח גדול בן 6 כך שהיא "סנדויץ'" בין הגדול לקטנה. כמו כן, לא ציינתי שניסינו הכל הפתעות ושבחים וכן החזרנו חיתול כאשר עשתה ברצף בתחתונים.. ניסינו הכל ושום דבר לא עוזר והיא עולה שנה הבאה לגן...

21/06/2012 | 10:35 | מאת: אפרת

לבת שלי הייתה אותה הבעיה. חשוב מאוד להעביר האחריות בעניין הקקי לילדה. להגיד לה שכשהיא מחליטה שתעשה. למרות הקושי לא לנדנד לה כל הזמן. אחרי שהיא עושה להגיד לה עכשיו את מרגישה טוב יותר. טוב שהקקי יוצא. עכשיו נעים . לשבת איתה בשירותים להחזיק ידיים וללמד ללחוץ. אם יש עצירות לתת מרככים. עדיף שיצא בתחתונים ושלא תתאפק מניסיון.... פשוט לאהוב ולשחרר.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות