יחסים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/05/2012 | 10:31 | מאת: תמי

שלום. אני סבתא אלמנה בת 50 ויש לי נכד חמוד שהוא הבן של בני היקר . לצערי מיום הולדת הנכד כלתי לא נתנה לי להתקרב יותר מדי אליו , התחושה היא שתמיד הייתי צריכה לבקש ולדרוש שיאפשרו לי לראות את הנכד , לא זכיתי לרחוץ אותו , לא זכיתי שהוא ישן אצלי וכו"י , תמיד לכלתי היו סיבות למה לא גם שהנכד היום בן 6 . כלתי לא עשתה ולא עושה דבר על מנת לקרב אותנו וליצור יחסים חמים של סבתא , היחסים שלי עם הנכד קרים רק לצורך ימי הולדת ,נתינת מתנות ופגישות של פעם בשבועיים ארוחת ערב אצלי כאשר אני צריכה לברר האם הם מגיעים אחרת באם אין להם תוכניות אחרות הם מופיעים בהפתעה או בשבתות כאשר אין להם תוכניות . לצערי כלתי ממעטת להזמין אותי אליה . התחושה שכלתי נותנת לי היא שהיא צריכה אותי רק כסבתא שתבצע ביבי סייטר ולכסות לה חובות כספיים , לא הייתה עד היום יוזמה מצידה לקרב אותי לילד . בהרבה מאוד מקרים בה אני מנסה להפגש איתם בתדירות גבוהה יותר זה לא מצליח בגלל כלתי כאשר בני רוצה בזה ושוב מכל מיני סיבות שהיא ממציאה . המענין הוא שהיחסים של כלתי עם הורייה דומים וההבדל הוא שהורייה גרים קרוב אליהם , לא עובדים , יכולים להיות ביבי סיטר לנכד , מוקפצים לצורך זה מתי שלכלה יש צורך ולשמחתי אני הרבה יותר צעירה מהם ועובדת לפרנסתי כל יום מהשעה 6 בבוקר עד 6 בערב וקשה לי להגיע אליהם באמצע השבוע , יש מצבים שבהם אני מפנה הכול ומוכנה לשמור על הנכד ומבקשת שיביאו אותו אלי ולצערי הכלה מתנגדת . לאחרונה כלתי באה בטענות לבני שאני לא עוזרת להם עם הילד , למה אני לא לוקחת ימי חופש שהילד חולה , למה אני לא באה באמצע השבוע וכו"י , טענות מכאן עד אין סוף . הכאב הגדול הוא שהנכד כשמגיע מתיחס אלי כאילו אני זרה עבורו והוא מרוחק ממני , שמח רק שאני נותנת לו מתנה וכו"י . לצערי אינני מוכנה להיות רק סבתא של לתת כסף ולהיות ביבי סיטר בלבד . לצערי הימים היחידים שאני יכולה להפגש איתם ועם הנכד זה רק בסופי שבוע ובאמצע השבוע אני מסיימת את העבודה בשעה 6 בערב ועד שאני מגיעה הנכד כבר הולך לישון . מה דעתכם האם ליזום שיחה כנה וישרה עם כלתי בנושא ולהניח את הכול על השולחן ונראה לאן השיחה תוביל על מנת לשפר את היחסים או להניח ? האם זה נכון וצודק שכלתי באה אלי בטענות כאשר היא לא עושה דבר לעודד , לתמוך לקרב את הילד אלי וליצור יחסים חמים יותר ודורשת שאעמוד לרשותה רק כאשר היא צריכה עזרה ? תשאלו היכן בני בכל הסיפור , אז ככה לצערי בני חלש אופי , ממש סמרטוט לידה ולא מסוגל להכנס לאימות איתה ולעמוד על דעתו , לצערי היא השולטת בבית ולבני אין מילה . אשמח לקבל הצעות איך לנהוג.

תמי שלום,, מתי התאלמנת? ומה קרה ואיך בעלך נפטר? אני מציע שיום בשבוע את תסיימי את העבודה מוקדם יותר ותהי עם הנכדים, גם אם הכלה או הבן נמצאים בבית בין שעות 4-7 מה דעתך? אהוד גלבוע

05/05/2012 | 16:59 | מאת: תמי

תודה על הרעיון . אינני יכולה כי קבלת קהל היא עד קרוב לשש . לא מעשי לצאת בשעה 4 . תודה

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות