שאלה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/05/2012 | 18:31 | מאת: טל

שלום רב, בני בן 4 רק לאחרונה התחיל לדבר,אבל עדיין לפעמים מדבר ב"סינית". הוא נמצא בטיפול קלינאית.השאלה,הוא לפעמים אוהב ללכת במעגלים.האם קשור לבעיות בתיקשורת?הוא גם מאוד רגיש לרעש חזק ופיתאומי. שאלה נוספת לגבי בני השני בן השנתיים,הוא עדיין לא מדבר(כנראה תורשתי במישפחה)אבל צועק מאוד שרוצה משהו או שמשהו לא מצא חן בעיניו,דבר הגורם ללחץ ומתח בבית.(במיוחד כי השני רגיש לרעשים וצעקות.מה לעשות?להתעלם ולרצות אותו?כי עדיין לא יודע לדבר?יש לציין כי תמיד אני מבקשת ממנו שלא יצעק.לפעמים פשוט בוכה אח"כ.האם מותר בגילולהעניש ולשלוח אותו לחדרו בגילו שיבין לא לצעוק כל הזמן.

שבת שלום לך טל, אני נגד עונשים. אני נגד לשלוח ילדים לחדר לבידוד. אני מאמין שאפשר למצוא דרכים להשפיע עליו שלא יצרח. לגבי ההליכה במעגלים ,אני לא יודע , ניתן לשאול לגבי כך נוירולוג. לגבי איך להשפיע על הילדים שלך, נראה לי שהדרכת הורים אצל פסיכולוג או פסיכולוגית יכולים לעזור. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות