התייעצות בקשר לילדה בת9

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/04/2012 | 19:43 | מאת: גלינה

שלום יש לי 3 ילדים בני 11,9,7 בת בת ובן . הבת האמצעית בת ה9 חולת צליאק מגיל 5 , ילדת סנדוויץ'. כל דבר קטן ,כל עימות קטן למשל על אוכל על בלון מתחיל בצרחות ומסתיים בבכי בצרחות יותר גדולות . מרוב הצרחות אני רק רוצה לסתום את אוזניי כך שאני אפילו לא מבינה על מה הצרחות . היא צועקת עלינו בלי להקשיב מה יש לנו להציע או להגיד . היא מחליטה מראש שאנחנו נגדה . מה לעשות איך להגיב אליה איך להרגיע אותה . למרות שהיא מקבלת יותר תשומת לב מילדים אחרים היא עדיין טוענת שאף אחד לא מתייחס אליה לא מתייחסים אליה ולא אוהבים אותה. מה לעשות ? תודה

שלום גלינה, אולי את מתיחסת לילדים בצורה שיוויונית והיא מרגישה מקופחת. אני מציע להעדיף את הבן הגדול ולאחר מכן את הבינונית ורק בסוף את הבת הקטנה. כאשר הגדול ילך לצבא , אז הבינונית תהיה המועדפת וכאשר היא תלך לצבא הבת הקטנה תהיה המועדפת. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות