המשך לא יודע לקבל לא!.

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

01/12/2004 | 19:55 | מאת: לילך

מור תודה רבה על ההתיחסות אך חשוב לציין שמקור הבכי שלו ברוב המקרים הוא לא כתוצאה מתסכול אלא מכיון שהוא רוצה שירימו אותו על הידיים רוב הזמן.וכפי שאמרת הוא כבר לא תינוק ודי גדול להיות על הידים כל היום וכאשר מסרבים לו הוא בוכה.והדרך היחידה להשתיק אותו הוא להכנע לו ולהרים אותו על הידיים.

01/12/2004 | 20:46 | מאת: מור וכסמן

היי, זה יכול לנבוע מכמה סיבות : א. חיקוי. יתכן שיש ילד בגן (או בכל מקום אחר) שמתנהג כך? ב. לא כתבת מתי נסעתם לשליחות.לעיתים ילדים מגיבים ב"דיליי" לשינויים (יתכן שמעבר לחו"ל,או כניסה לגן) ויתכן שהוא מגיב לשינוי בצורך גדול ל"פינוקי". ג. שהבכי בתחילתו מכוון לדבר אחר,אבל ההרמה על הידיים מנחמת אותו וגורמת להרגעה. ד. צורך בתשומת לב. לדעתי כאן פחות חשוב להבין מאיפה ההתנהגות מגיעה,אלא יותר איך מתמודדים? אפשר כמה דברים (במקביל למה שכתבתי בהודעה הקודמת) : א.לבקר בגן ולראות איך הוא מתנהג בגן ואיך הצוות מגיב אליו ומצליח למנוע את התופעות שאת דיברת עליהן. ב.לתת הרבה חום,ליטופים ואהבה גם בלי "שיצטרך" לבכות. יתכן שאם יתמלא לו "מלאי החום" הבכי יפחת (לכל אחד מאיתנו יש תקופות שהוא צריך יותר פינוק וליטוף). ג. לעשות מעקב (ולרשום) - מה קורה לפני הבכי? איך הוא מתחיל? תגובה שלכם? שעות ביום.... ולהביא לפה וננסה להבין ביחד מה הילד משדר. חשוב לזכור שהרבה פעמים ילד מוצא לו התנהגות מסויימת שלתוכה הוא מנקז את כל הקשיים שלו,הצרכים שלו ומה לא. חשוב להבין מה הוא מאותת לנו,יותר מאשר להתמקד בהתנהגות עצמה (ז"א היום זה יכול להיות על הידיים,מחר בעיות שינה....). מקווה שעזרתי קצת יותר. אשמח לשמוע את דעתך, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות