חרדה בקרב הבת בת 6 בעקבות מות הדודה שלי.

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/01/2012 | 22:41 | מאת: רפי

שלום אהוד, לפני כשבוע נפטרה דודתי. מזה כמה ימים הבת פונה לאמא( אשתי)ושואלת אם קוברים את המתה מתחת לאדמה? האם יש תולעים באדמה שייגעו בה? האם היא רואה בקבר? מה היא מרגישה? וכו'. הבת גם שואלת בנוגע לעצמה אם היא תמות פתאום? בקצרה היא שאלות רבות סביב מוות. היא גם בכתה. אשתי הכילה אותה אך לא בטוחה איך להשיב לה הכי נכון דבר שיפחית חרדה ולא יעצים אותה. מה נוכל להגיד לה הכי טוב.

שלום רפי, הבת שלכם שואלת שאלות חשובות וטובות. היא זקוקה לדעת מה קורה במוות. חשוב לענות לה את האמת. שהמתים לא מרגישים דבר , שהגוף שלהם שוכב באדמה והם לא שומעים ולא מרגישים דבר. הם לא יכולים לדבר והם לא יכולים לחזור להיות חיים. אני מציע גם לקחת אותה לקבל ולהסביר שהיא נמצאת מתחת למצבה ואולם הגוף שלה כבר לא יכול לזוז. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות