כיצד לפתור זאת?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

08/01/2012 | 10:20 | מאת: irika

שלום רב, לאחרונה חגגו לי הילדים יום הולדת. הילדים והנכדים התאספו בישוב בבית הארחה בצפון לשלושה ימים. כל ילדי נשואים עם ילדים,לבת הקטנה אין עדיין ילדים.כל ילדי ישנו באותו הבניין ואנו, בעלי ואני,בצימר נפרד. בערב יום שישי,לאחר הארוחה שהכינו כל הילדים מלבד הבת הקטנה (היא קנתה אוכל מוכן), יצאנו אני ובן זוגי ובתי הקטנה ובן זוגה לטייל וחזרנו מאוחר.הדלת של הבניין הייתה נעולה,כולם ישנו חזק אך כשבעלי הגיע ודפק וקרא להם התעורר חתני ופתח את הדלת.ביום שבת בבוקר עשיתי כנראה טעות ואמרתי שמי שנעל את הדלת צריך לדבר עם הזוג הצעיר ולהסביר (הוספתי שאני מבינה את הבטיחות בעניין) וגם בפני אנשים זרים אנו מתנצלים ומסבירים. פרצה מהומה גדולה מאוד, כולם צעקו והתרגזו על הערתי. הכעס היה מופנה אלי ואל הזוג הצעיר. בעלי לא התערב כדי לא ליצור כאוס מוחלט. אני קמתי ויצאתי ובאותו רגע הרגשתי שהכול נהרס לי. לא רק יום ההולדת אלא גם יש בי כעס גדול מאוד כלפי כול הילדים הגדולים. ברצוני לומר שתמיד הגדולים טענו שאני מפנקת את הבת הקטנה ונותנת לה יחס מועדף ושהבת הקטנה חושבת שהכל סובב אותה. עלי לציין שאני מתייחסת לכולם אותו הדבר אך הבת הקטנה עדיין לומדת באוניברסיטה עם בעלה ושניהם זקוקים לעזרה יותר מהאחרים. לאחר מכן, ביקשתי מהבת הקטנה ללכת ולדבר עם אחיה ולפתור את העניין ביניהם ולקרוא לי שהעניין מסודר. כשחזרתי לבניין, האווירה עדיין הייתה עכורה והיום נגמר בהרגשה רעה. עלי לציין שהבן הגדול ניגש אלי ולחש לי סליחה. אך השאר לא עשו זאת ואף כעסו עלי מאוד. מה לעשות? בתודה רבה irika

שלום לך, שמחתי לשמוע שכל ה משפחה נאספה לחגוג לך יום הולדת. זכית וכולם נמצאים ויכולים לכבד אותך בכך. לדעתי , את טעית בכך שיחסת משמעות לזה שסגרו את הדלת. לדעתי זה לא היה בכוונה ולא הייתה בכך ביטוי לרצון שלהם להשאיר אותכם מחוץ לבנין. לגבי הקשר שלך עם הבת הקטנה שהוא חזק יותר , אני מציע לך להעניק לכולם את אותו הזמן ואת אותו הכסף וכך לאזן את היחסים. אני מציע שלא תשלחי את הבת לסדר את הענינים. לדעתי זו הייתה טעות שלך להעלות נושא כאילו יש כאן בעיה של דחייה כל שהיא. הכעס שלך לא היה מוצדק. לדעתי את אמורה להודות בטעות שלך בפני הילדים. מה דעתך? אהוד גלבוע

15/01/2012 | 22:06 | מאת: irika

כנראה ששוב לא הבעתי את עצמי נכון. בתי הקטנה לא יכלה להיכנס. אנו ישנו במקום אחר. אני מקבלת את דעתך ומתכוננת להתנצל בפני כולם. בסתר ליבי ידעתי שטעיתי טעות ודברי לא היו במקום. הם התקשו לקבל את דברי כי ראו בהם יתר הגנה על הבת הקטנה. המקרה חשף בפני דבר שלא הייתי מודעת לכך - עודף תשומת הלב לבת הקטנה. בכל מקרה אני מתכוננת לפתור זאת על עצתך. תודה רבה. irika

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות