מרגלית

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

03/01/2012 | 09:51 | מאת: בר

בני עבר עם אשתו לחול בהקשר לעבודתו, הבטיח לי שלא יאריך את שהותו שם, בינתים נולד בנם הראשון והנכד הראשון שלנו, בקרנו מספר פעמים ובכל פעם הבטיח לא לדאוג הוא ישוב לארץ. התברר כי הוצעה לו עבודה חדשה והוא כניראה לא מתכוון לשוב לארץ בזמן הקרוב. יש לנו שני בנים נוספים בארץ אחד נשוי עדין ללא ילדים. אנו בלחץ אדיר, מדוכאים, ולא יודעם מה לעשות. ברור לנו כי המשך השהות בחול אינו כשור למצב הכללי של הבן והא מבוסס דיו. אנו ניראה את הנכד רק בסקייפ, ואולי פעם בשנה כשיבקרו בארץ, זה ממש מיאש. אשתי חוזרת ושואלת האם לא מגיע גם לסבתא לחוש בנכד? האם ההורים המונעים מהנכד מממממגע עם הסבים שלו לא פוגעים גם בו? תכלס מה לעשות? הערה: הבן היה מאוד קשור לאמו ולבית ולכן אכזבתה קשה מאוד. תודה מראש מסבתא וסבא.

שלום לך בר, אכן , מצב לא נעים ואפילו מעציב. אבל ילדים מחליטים היכן לגור וזה משפיע על מערכת היחסים עם הוריהם וכמובן על הקשר עם הנכדים. לדעתי אין מה לעשות מלבד ליהנות בזמן שאתם באים לבקר אותם ואת הנכדים. להינות מהתקשורת הטובה שיש עתה שמאפשרת שיחה בתדירות רבה ובקלות רבה מבעבר. כמו כן הייתי מציע לא להתיחס לצעדיהם בביקורת ולכבד את ההחלטה שלהם. לגבי הסבתא שהיא עצובה, חשוב ששניכם תתרכזו בחייכם כאן ותעשו ככל שניתן עם הילדים שנמצאים בישראל. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות