בן שנתיים ושלוש שמעולם לא ישן לילה ברציפות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

06/12/2011 | 11:02 | מאת: אלף

בני השלישי בן שנתיים ושלושה חודשים. מאז שנולד אפשר לומר שכמעט מעולם לא ישן לילה שלם ברציפות. עד גיל שנה וקצת ינק. לא משמש במוצץ.היו לילות שהיה מתעורר יותר מפעם אחת,היו לילות שקם ואכל.בתקופה האחרונה הוא קם בשעות שונות ואז הוא יכול לבקש מים/חלב ולחזור לישון אבל יש לילות שהוא פשוט מתזז אותנו.איפה להניח את הכוס,מה לעשות,איך להניח את הדובי.אני במיוחד מיואשת ומותשת מכיוון שאיני יודעת מה זה לישון לילה רצוף. בלילות האחרונים בעלי קם והילד מחפש אותי בינתיים זה נמשך. בכלל הילד נמצא בגן עם סדר יום קבוע.ביקשתי ששנת הצהריים תהיה כשעה וחצי. הוא ישן בחדר לבד-חדר צעצועים.היתה תקופה שהוא היה נכנס למיטה בכוחות עצמו ונרדם,אבל גם אז היה מתעורר בלילות.כעת המצב שלרוב אני נכנסת עימו לחדר\ נשכבת על ספה לידו ואז הוא נרדם אחרי דקות ולפעמים 40 דקות ומעלה.אני אובדת עצות.איני יודעת מה גורם לו להתעורר.מאז ומעולם כך היה.יש לציין שהוא ישן עימי בחדר יחסית יותר מאחיו ואז הציעו לי להוציאו,החלפתי לו מזרון,הפסקתי להניק ואפילו בדקתי מזוזות-ללא הואיל. אני באמת לא יודעת להצביע על הסיבה.זה לא משהו תקופתי זה כמעט כל לילה מאז שנולד אשמח לקבל הדרכה/עצה או עזרה כלשהי אלף

שבת שלום לך, אכן , במקום שאת תנהלי את הבית נראה שהבן שלך מנהל אותכם. לדעתי את לא אמורה להיות איתו בחדר כאשר הוא נרדם. טקס השינה אמור להיות כך שמשכיבים אותו, ניתן לשיר לו שיר, או לקרוא לו סיפור ואז מכבים את האור, ויוצאים מהחדר. ניתן להשאיר אור קטן, או דלת פתוחה כך שנכנסים קולות ומעט אור מחדרים אחרים של הבית. בלילה , הוא לא אמור לקבל אוכל או חלב, מקסימום מיים אם לא מצליח לחזור לשינה , וכמובן לא לישון במיטה של ההורים. נראה לי שיהיה קשה להשיג את התוצאה הזו עתה כאשר השינה וההירדמות שלו משובשים. לכן נראה לי שכדאי להיעזר בפסיכולוג של ילדים שיתן הדרכה בעניין. חוץ מזה שמעתי שיש מדריכים מיוחדים לנושא של שינה. תנסי למצוא באינטרנט. מה דעתך?

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות