בן 3

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/05/2005 | 11:04 | מאת: דניאלה

מחבר: דניאלה תאריך: 4.5.2005 שעה: 11:00 בני הבכור בן 3 , לאחרונה קרו מספר אירועים: ילדתי לו אחות לפני כחודשיים , הוא אושפז לאחרונה בבי"ח לתקופה של 5 ימים ,ובנוסף יש מחלוקות רבות והתפרצויות כעס ביני ובן בעלי. בהתבוננות בו עקב המצב העגום שנוצר,אני חושבת שהוא מנסה לרצות את כולם. עם האחות החדשה הוא מתנהג נפלא ומרעיף עליה אהבה רבה, בגן אמרו לי שייש שיפור בהתנהגות ועתה הוא ממש מקסים,שקט ומשתף פעולה יפה עם כל הילדים (דבר שלא היה בעבר), וכשאנחנו רבים ,לצערי על ידו, הוא מבקש לא לומר דברים לא יפים,או שלא נענה זה לזה הוא מחבק אותי ואח"כ את בעלי. אם בעלי טוען שהאוכל לא טעים, אחרי 3 דקות בערך הוא אומר לי כמה האוכל טעים . . . וכו' ראוי לצין כי הילד פיקח, ובדר"כ שמח ומבטא את רגשותיו. הוא אומר לי שהוא פוחד ודואג כשאנחנו רבים. אנחנו כל הזמן מדגישים שאנחנו אוהבים אותו ואנחנו רבים בלי קשר אליו ושלא ירגיש אשמה.(למרות שרוב הויכוחים הם סביב החינוך, והקושי שלי בתקופה האחרונה) מה דעתך? האם כדאי לפנות לייעוץ? אני בהחלט לא רוצה לגדל ילד שיהיה הטיפוס המרצה.

04/05/2005 | 20:52 | מאת:

דניאלה יקרה, וואו,נשמע כבד מה שאתם עוברים... אני בהחלט מבינה אותך לגבי זה שאת לא רוצה שיהיה הטיפוס המרצה.... אני בהחלט חושבת שהיה כדאי לפנות ליעוץ (כשאני אומרת פניה ליעוץ אני מתכוונת לאחד או שני ההורים,לא לילד), מכמה סיבות : 1. כמובן הילד - לפי ההתנהגות שלו (והשלב מבחינת הגיל...) אני מעריכה שהוא חושש ממה שעלול להגיע בעקבות המריבות ומאמין שחלק לפחות זה באשמתו ולכן אם יהיה "ילד טוב",אתם תפסיקו לריב והכל ירגע. ז"א, הוא מאמין שיש לו השפעה על המצב. הוא לא יכול להבין את ההסבר שלך שזה לא תלוי בו. בעזרת יעוץ תוכלו לקבל כלים איך להעביר לו את המסר שזה לא קשור בו. 2. את/ם - את נשמעת לי מאוד עמוסה. נשמע שקשה לך ואני חושבת שזו סיבה מספקת ללכת ולהתחזק. שיהיה הרבה בהצלחה , מור.

04/05/2005 | 22:39 | מאת: דניאלה

תודה על התשובה המהירה , האם תוכלי לכוון אותי לאן עלי לפנות במתן היעוץ?