התמודדות עם התבגרות ההורים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

13/10/2011 | 07:46 | מאת: שחר

שלום רב. רציתי לדעת האם אוכל לקבל המצלה/הכוונה למידע כיצד להתמודד עם התבגרות ההורים והקשיים שבכך? אני בן 50 והוריי בני 80+, קשה לי מאוד לראות אותם מאבדים את היכולת שלהם לטפל בעצמם ולהפוך לסיעודיים. איפה ניתן לקרוא או איך ניתן להתמודד עם מצבים אלו ואחרים שקשורים בסיטואציות כאלו ואחרות על התבגרותם? המון תודה, שחר.

19/10/2011 | 15:45 | מאת:

שחר שלום, לדעתי, יש משהו בהורים מבוגרים שהם דומים לילדים. השליטה שלהם בחייהם פחותה. הם זקוקים לזה שיהיה מישהו בוגר ואחראי. חשוב שזה יהיה מישהו שאיכפת לו מהם. מבחינת ספרות , נראה לי שכל הספרות הפסיכולוגית של טפול בילדים רלוונטית כאן. מחוץ לזה אולי כדאי להתעניין בפסיכוגריאטריה מה דעתך? אהוד גלבוע

21/10/2011 | 21:19 | מאת: שחר

יכול להיותשלא ניסחתי את עצמי כמו שצריך, השאלה הייתה כיצד בין השאר,אוכל לקבל הכוונה לספרות או למאגרי מידע על ההתמודדות שלי עם ההזקנות שלהם. קשה לי עם ההתמודדות הזו. שוב תודה, שחר.