כיצד להתחיל לגמול מחיתולים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

30/04/2005 | 23:53 | מאת: אמא לבן כמעט שנתיים

שוב שלום יש לי שאלה נוספת. מהי לדעתך הדרך היעלה להתחיל לגמול מחיתולים ומהו הגיל המתאים? חשבתי על כך הואיל ובני בן שנה ושמונה חודשים החל להגיד קקי, תים (שירותים) ומסכים ללכת לשירותים ולשבת רק עם בגדיו. אין לי בעיה ולא נלחמת (עוד מוקדם, אולי) ולפעמים פשוט הוא אומר קקי אז אני אומרת "תעשה, יש לך חיתול", וכמובן אחר כך אומרת לו "בוא נחליף חיתול כי עשית קקי". חשוב לציין שקראתי את תשובותיך בנושא גמילה מחיתולים והבנתי בגדול את גישתך,לא לעשות עניין כדי לא לגרום לחוסר רצון. אם כך האם אני פועלת בינתיים נכון? ואם בכל זאת רוצים בגיל צעיר, אז מה כדאי לעשות בכדי לסלול לי את הדרך לעתיד? (או יותר נכון לסלול לי את הדרך לשירותים...) תודה ושבוע טוב

02/05/2005 | 11:23 | מאת: מור וכסמן

אני שמחה שקראת כאן קצת לגבי הגמילה וחסכת לי... :). אני חושבת שאת בהחלט פועלת נכון. מה שכן אפשר לעשות כדי לעבור ל"שלב הבא" הוא לקנות סיר. אין צורך שהוא ישב עליו עדיין אלא שיכיר אותו. לעשות להם הכרות. אפשר להעמיד את הסיר בקרבת האמבטיה כך שלפני או אחרי האמבטיה אם מתחשק לו הוא ישב עליו קצת,כ מ ש ח ק. בהמשך כשהוא קצת יותר גדול אפשר לקנות תחתונים אטרקטיביים (דמויות שהוא מכיר - מיקי מאוס..). הרעיון הוא שהוא ירגיש ש"כדאי לו" לוותר על הטיטול. לגבי התחתונים,יש עוד זמן. ובאמת הרבה סבלנות,זה תהליך שיש בו קדימה ואחורה שוב ושוב. בהצלחה, מור.

02/05/2005 | 17:54 | מאת: אמא לבן כמעט שנתיים

תודה רבה, אנסה ואראה.

04/07/2005 | 22:29 | מאת: אלה

בתי בת השנתיים וחמישה חודשים כבר כחודשיים מבקשת לעשות "פיפי" בשירותים אבל לא הצליחה. בשבוע שעבר ביום שלישי הורדתי לה את הטיטול ושלחתי אותה לגן בתחתונים. המטפלות אמרו שבכל פעם שברח לה הפיפי היא בכתה בכי היסטרי. המשכתי עם הגמילה והבכי וההסטריה נמשכו.החלטתי לקחת פסק זמן ולשים לה תחתולים(טיטול בצורת תחתונים) אבל היא לא מבקשת לעשות פיפי מפני שהיא יודעת שיש לה טיטול. מה עליי לעשות???????? אלה

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות