התמודדות עם נשיכות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

30/04/2005 | 23:39 | מאת: אמא לבן כמעט שנתיים

שלום אני אמא לילד בן שנה ושמונה חודשים. לפני שבוע וקצת התחילה תופעה חדשה של משיכה בשיער ונשיכות. אותנו ההורים, בני דודים וחברים. שמתי לב שזה מופיע כאשר הוא עייף (לא רק באותו רגע אלא ישן מאוחר בלילה לפני וכדומה). אך העניין נמשך גם כשהשינה שלו מסתדרת והוא רגוע. זה לא קורה כל הזמן אך כשזה מתחיל ואנו מגיבים בהתאם הוא ממשיך. החלטנו שאנו על זה לא מוותרים ומרימים את טון הדיבור ואומרים לא!!!! אך ה"לא" שלנו רק מגביר לו את הרצון להמשיך. אנו אומרים לא, לא יפה ולא נאה (כמו בספר "נשיכה או נשיקה" שבמקרה כבר היה בבית) וכמו כן מוסיפים אמא כועסת, אמא עצובה, זה כאב לאמא וכו' ואנו תומכים אחד בשני בכך שאני מחזקת "אבא צודק, זה כואב, לא יפה... בקיצור נראה ששיטתנו אינה יעילה והחלטנו להעביר את הכדור לבעלת מקצוע. תודה מראש ושיהיה שבוע טוב.

02/05/2005 | 11:17 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, מכיוון שיש פה שאלה זהה (יתכן שיש אפילו עוד..),אני מוסיפה קישור http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1234/xPG/12/xFT/1838/xFP/1841 בנוסף,מכיוון שהסברתם לילד מס' פעמים הוא יודע שזה - לא יפה'לא נעים,כואב... כך שכדאי בפעם הבאה או בפעמים הבאות להסתפק במשהו מאוד קצר מבלי הסברים שלמים. משהו כמו - לא ! אני לא מרשה. דבר נוסף,לא רק תוכן המילים חשוב אלא גם הנימה (לפעמים הנימה אפילו חשובה יותר מהתוכן),לכן חשוב להקפיד שהיא תתאים למסר. מקוה שהקישור יעזור. אם ישארו עוד שאלות,אני כאן. בהצלחה, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות