ילד סרבן - גיל 3.5

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

28/04/2005 | 09:11 | מאת: ג'ני

שלום, יש לי ילד בן 3.5 עד לפני כ חודש הוא היה הילד הרגוע ביותר , תמיד היה ניתן להסביר לו בשקט מה טוב לעשות ומה לא טוב, לפני כחודש הוא חלה עם כאבי אוזניים למשך 4 ימים וישב בבית לאחר שהבריא התחלתי להלביש אותו לגן וקיבלתי התנגדות נמרצת שכללה בעיתות ברגליים וידיים.שום הסברים מצידי לא הצליחו. במשך כשעה לא הצלחתי להלביש אותו . מאז אנחנו סובלים מהתופעה של סרבנות לעיתים קרובות מאוד : הוא לא רוצה ללכת לטייל, לא רוצה לנסוע לסבתא וכו'. אני נמצאת כרגע בחודש 5 להריון ואינני יכולה לקחת אותו לידיים ולשים באוטו, ז"א הדרך היחידה שלי היא דרך שכנוע, אך אני על סף ייוש, אני לא מצליחה. נא עזרתכם. מהפורום הבנתי שאולי יש לנו בעיה בהצבת גבולות, אם זה התשובה אנא הפנו אותי למאמר שמסביר ביתר פירוט איך עושים זאת, מה אומרים לילד, ואיך מחר אמור להיות שונה מהיום. תודה מראש, ג'ני

02/05/2005 | 10:52 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, דבר ראשון,זה טוב מאוד שאת לא יכולה להרים אותו ולשים אותו במקום כלשהו,אלא את חייבת להסביר. זו אמורה להיות הדרך - הסברים,הבנה,שכנוע ולא לקחת ולעשות בניגוד לרצונו. לגבי הצבת גבולות - יתכן שישנה איזושהי בעיה בעניין,אבל מההודעה הנוכחית אני לא רואה כזו בעיה. גםן כאן בפורום יש לא מעט על איך מציבים גבולות וחיפוש ב google יעלה עוד חומר רב. מה כן כדאי לעשות ? להמשיך להסזביר אבל - ההסבר אמור להיות קצר ולעניין. לא לתת אינסוף הסברים. אפשר לחזור שוב ושוב על אותו ההסבר מבלי להרים את הקול ומבלי לשנות את ההסבר. יתכן שאם תתני לי דוג' להתעקשות שלו ולהסבר שלך,אוכל לראות האם יש משהו שכדאי לשנות בהסברים. להסביר ולשכנע לא אומר שאין כללים וחוקים.במקביל להסבר,לשמור על הכללים ,לדוג' לא בועטים באמא. ההסבר אמור להאמר בנימה שמתאימה להסבר.ז"א,ללא התחנחנות,בקשות וכו'. דבר אחרון,עם ילדים כדאי להיות יצירתיים. אני אתן דוג' אישית מהיום בבקר - בתי בת השנתיים וחצי לא רצתה לאסוף את השיער לגן ואני רציתי שתלך עם שיער אסוף. יכולתי להתעקש ולנסות בכוח ואז הינו יוצאות מהבית שתינו כעוסות ומתוסכלות.במקום זה,תוך כדי סרוק סיפרתי לה סיפור שהמצאתי באותו הרגע על נסיכה ששמה הוא כשם הילדה ובין השאר סיפרתי איך הנסיכה אהבה לעשות תסרוקות והלכה לגן של נסיכים ונסיכות ו... ו... עוד לא הספקתי לסיים את הסיפור והיא ביקשה תסרוקת כמו של הנסיכה.... ז"א,השגתי את מה שרציתי בדרך נעימה ובתחושה שלה שזה בא ממנה ולא אני אילצתי אותה.ותאמיני לי זה פחות זמן מאשר להתחיל לריב... מקווה שעניתי על השאלה, בהצלחה, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות