לא רוצה לצאת מהבית

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

30/03/2005 | 18:49 | מאת: שושי

שלום, אני אמא לילד בן 5. הילד מאוד פעיל ויודע להעסיק את עצמו. כשאנחנו יוצאים מהבית הוא אינו מוכן לצאת, כשהטענה שלו היא שהוא ישתעמם. בכל יציאה מהבית, בין אם לטיול, בין אם לביקור בקניון או משחקיה, הסיפור הזה חוזר על עצמו ולוקח לנו יותר משעה לצאת. חשוב מאוד לציין שכאשר אנחנו כבר מחוץ לביץ הוא בדר"כ נהנה מאוד. הבעיה הא ביציאה עצמה. מה הסיבה? ממה זה יכול לנבוע וכיצד את ממליצה לטפל בזה? תודה, שושי

03/04/2005 | 20:38 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, ישנם ילדים ששינויים מקשים עליהם,גם שינויים קטנים. יתכן שגם בנך כזה ומכאן חוסר הנוחות ואי הרצון להחליף את סביבת הבית המוכרת. מה שאני מציעה לעשות כדי להקל עליו (ועליכם...) : 1.להחליט על מס' פעמים בשבוע,בימים וזמנים קבועים שבהם יוצאים מהבית לפעילות x. לדוג' :בימי א,ג הולכים לחבר. ביום ה' לסבתא. בשאר הימים נהיה בבית... כמובן שישנן יציאות שאינן צפויות וזה לא תקף לגביהן. הכוונה היא להפוך למתוכנן וקבוע את מה שכן אפשר. יתכן מאוד שהוא יגלה התנגדות כאשר תודיעי שמעכשיו זה הסדר השבועי,מותר לו. את מצידך אמורה להגיב באמפטיה לחשש שהוא מגלה,לתמוך בו אבל גם להבהיר שזה לא עומד להשתנות בקרוב,זה הסדר !. חשוב לעבוד הרבה שהוא ידע בכל יום מה מצפה לו. אני מניחה שככל שהדברים יהיו צפויים יותר והוא ירגיש שיש לו שליטה על הנעשה,יהיה לו יותר קל. 2. לקצר את תהליך היציאה מהבית - שכל בני המשפ' יתארגנו וממש 5 דק' לפני שיוצאים,להגיד לו ולצאת מיד. 3. לעודד אותו בצורה עדינה אבל אסרטיבית להתנסות בדברים חדשים. 4. אם מחליטים שיוצאים - יוצאים !. שיבין שאין להתנגדות שלו השפעה. 5. לאפשר גם להשאר "סתם" בבית. מקווה שנתתי כמה רעיונות, בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות