גירושים והשפעה על הילד

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/03/2005 | 09:51 | מאת: ליאת

שלום רב. בעלי ואני מגיעים לסוף דרכנו כזוג נשוי. יש לנו בן מקסים בגיל שנתיים וחצי. האוירה בבית מצויינת למרות הגירושים ואנחנו לא רבים לא לידו ולא בכלל. מתגרשים מתוך הסכמה הדדית - מומלץ בחום לכולם. שאלתי היא ההשפעה של מעבר דירה על הילד. אני רוכשת בימים אילו דירה ומתכננת לעבור עם בני תוך זמן קצר. בעלי יזכה להנות מהילד פעמיים בשבוע וכל סופ"ש שני (כמו כולם) אנחנו מאוד מתלבטים לגבי השינה של הילד עם האב באמצע השבוע. האם השינה בימי הביקורים אצל האב יכולי להזיק לו לטווח הרחוק?? (כוונתנו לטילטול בין שני הבתים). אשמח לעזרה כדי לא לגרום נזקים (לציין להדבר הנכון יתקיים ואין על כך מריבה בין בעלי וביני) כמו כן אשמח להמלצות על ספרים טובים בכל הנוגע לגירושים ולילדים. תודה מראש וחג שמח.

28/03/2005 | 14:35 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, כן. זה בהחלט עוזר (גם להורים וגם לילד) כשנפרדים בצורה מכובדת ונעימה.... באפן כללי,לילדים קצת קשה עם שינויים ולכן כדאי לנסות להפחית עד כמה שאפשר בכמות השינויים. לכן עדיף לדוג' שאם זה אפשרי האבא יעבור דירה והילד ישאר בבית,בסביבה ובגן מוכר. לגבי שאלת השינה - אני מכירה ילדים בגיל הזה שכן ישנים אצל האבות וכאלה שלא. אין כאן משהו חד משמעי. כל מקרה,לגופו. אני מאמינה מאוד בהדרגתיות. אפשר להתחיל ללא שינה,לראות איך הילד עובר את התקופה הזו,איך הוא חוזר מהביקורים ולאט לאט להוסיף/להוריד... רצוי לא לעשות דברים דרסטיים. דבר נוסף חשוב הוא לנסות בתקופה כזו שבה יש התערערות של המוכר,לשמור על סדר יום כמה שיותר קבוע ולהכין הרבה את הילד למה שקורה באותו היום (אני לוקחת אותך לגן,אבא יקח אותך בצהריים,יתן לך לאכול,ישחק איתך ואז כשיהיה חושך אבא יביא אותך אליי....). המטרה היא להפחית לחץ וחרדה מפני הלא מוכר,מפני עוד שינויים. לגבי ספרים - אם הכוונה לספרים בשבילך - יש ספר טוב מאוד בשם - "תגובת שרשרת,ילדים וגרושין" של עפרה איילון.יש את "משבר ושינוי בחיי הילד " של כצנלסון ורביב שלמיטב זכרוני הוא כללי יותר. לגבי ספרים לילד - מרבית הספרים בנושא מיועדים לבני 4 (פחות או יותר). כשאני חיפשתי ספר לגילאי 2,לפני מס' חוד' לא הצלחתי למצא. מה שכן אפשר לעבד את החויה עם הילד דרך משחקים (לדוג' בעזרת כמה בובות פשוטות של אישה,גבר,תינוק...). הרבה כוחות, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות