סכנה מזרים!!

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/11/2004 | 14:01 | מאת: פלפלת

יש לי ילדה בת 5 בעלת בטחון די גבוה וגם מאוד וורבלית. היא הולכת לבד לטיול קצר עם הכלב ולפעמים אני מרשה לה גם ללכת לבד לגן המשחקים (הכל מאוד מאוד קרוב לביתנו). א. האם זו טעות להרשות לה לעשות פעולות אילו בעצמה? האם אני מאפשרת לה פעולות שהיא עדיין לא בגיל המתאים להן? ב. איך אני מסבירה לה את נושא ההתרחקות מזרים מבלי להפחיד אותה וליצור אצלה קונוטציה שכל זר רוצה להרע לה? הנושא מאוד מטריד אותי בעיקר לאור המקרה של אותה ילדה בת 4 שנאנסה לתשובתך אודה

30/11/2004 | 10:10 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב פלפלת, נתחיל מהשאלה השניה.איך מסבירים? קונקרטי,קצר,נטול דרמות.מעבירים את המסר בצורה הברורה והקצרה ביותר מבלי להלביש על זה את כל הפחדים שלנו (אני יודעת שקשה...). אפשר לשוחח איתה על כללי התנהגות בבית. שכל אחת מכן תתן דוג' לכלל התנהגות שנהוג בביתכם (כמו משחק). משם תמשיכו לכללי התנהגות בחוץ.תשאלי אותה מה כללי ההתנהגות בחוץ,ושוב כל אחת תתן כלל (תשתדלי לתת לה לדבר יותר ולראות מה היא כבר יודעת ).אם היא מנתה את הכללים שרצית שתדע,אז אפשר לחזק (זה נכון מאוד מה שאמרת עכשיו,באמת לא הולכים עם איש זר...). אם היא לא מנתה,תוסיפי את כל פעם כלל (שוב כמו משחק). בסוף "המשחק" תעשי סיכום רציני (יופי,אני רואה שאת מכירה גם את הכללים בבית וגם את הכללים בחוץ. נכון? לא הולכים עם זרים,לא חוצים כביש....). אפשר לחזור על זה מדי פעם ולשבח אותה על כך שהיא זוכרת את הכללים. לגבי השאלה הראשונה,אני אענה כאמא (את יכולה לקבל או לא).אני לא הייתי נותנת לבת 5 לצאת עם הכלב לבד. אבל יש הרבה הורים שכן. יש משהו מטעה בילדים בוגרים,אחראים וורבלים אבל אנחנו בכל זאת צריכים לזכור שמדובר בילדים מאוד קטנים,תמימים,שזקוקים להרבה הגנה. מקווה שעזרתי, מור.

30/11/2004 | 10:58 | מאת: פלפלת

ננסה ונעדכן אותך בהמשך... לגבי הבטחון העצמי - האם להפסיק את זה למרות שזה בא מתוך בקשת הילדה ורצונה ולא מתוך משהו שאנחנו הנהגנו?

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות