10 שעות ביום מול המחשב..?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/11/2004 | 21:47 | מאת: גיל

שלום לכולם, בני בן 13 וחצי , יושב מול המחשב בגדול מהרגע שהוא חוזר מבית הספר ועד שהוא הולך לישון. באמצע "קצת" מכין שעורים, פעם בשבוע הולך לחוג למשחק, ובערך פעם ב-10 ימים הולך לסרט עם חברים. הוא משחק עם חברים בארץ ובעולם במשחק שניקרא "דיאבלו". (מה שכן אפשר לומר שהוא כותב וקורא נהדר אנגלית ביזכות המשחק הזה ) אני משתגעת , ולא בידיוק יודעת את מקומי בעניין.. אשמח לשיתוף והצעות ייעול בעניין שבוע טוב לנו,

28/11/2004 | 15:07 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים. את מעלה עניין שמעסיק הרבה הורים. יש כאן שתי שאלות בעצם (כך אני רואה את זה) : 1. האם להגביל את השימוש במחשב ? 2. האם להתערב בתכנים ? מכיוון שלא ברור לי לאיזו מהשאלות התכוונת אני אנסה לענות לשתיהן. חשוב להבין על איזה צורך עונה לו המחשב - עניין,העברת זמן,קשרי חברות.... אחרי שהבנו את הצורך לדעתי אנחנו צריכים לשאול את עצמנו האם יש לו אפשרות אחרת לענות על הצורך ,ללא המחשב?.יש נערים ונערות שלא מוצאים עניין משותף עם חבריהם לכיתה וכן מוצאים עניין עם ילדים מכל העולם באינטרנט. ילד כזה שמוצא גירוי אינטלקטואלי רק דרך האינטרנט,יהיה מאוד קשה לגרום לו להפסיק או להפחית את ה"שהיה" באינטרנט. במידה שאנחנו מאמינים שהצורך יכול להענות גם מחוץ לתחומי המחשב ,כדאי לשוחח עם הילד,להעלות את העניין שזה מפריע לך שהוא מבלה כ"כ הרבה זמן במחשב (כדאי שתבררי עם עצמך מה בדיוק מפריע לך בזה,כי סביר להניח שהוא ידרוש לדעת),ולבדוק איתו אופציות חלופיות. ז"א,להגיע כמו למו"מ ולנסות למצא פשרה בינכם. לגבי התכנים,כאן מאד חשובה מידת ההכרות שלך עם בנך. עד כמה את סומכת עליו... . קשה לי להגיד לך לבדוק מאחורי הגב שלו,כי אני ממש נגד "בדיקות" מאחורי הגב אבל כן אפשר לנהל שיחות מדי פעם ולגלות התעניינות ,וכמובן להיות ערניים. נקודה נוספת,חשוב לזכור שהמחשב מספק הרבה מאוד גרויים והשאלה היא אילו גרויים נוספים יש לבנך פרט לאינטרנט. וכאן לדעתי יש להורים תפקיד גדול - לנסות לסקרן,לעניין את הילד במגוון התחומים שנמצאים ב"עולם האמיתי". אני מקווה שנתתי כיוון, אם תרצי אני פה, מור.

28/11/2004 | 18:13 | מאת: גיל

תודה לך, לגבי התכנים ברור לי שהוא על משחק "הדיאבלו" , אני סומכת עליו ומאמינה בו שהוא לא גולש לתכנים אחרים. מה שמפריעה לי יותר זה הזמן שהוא משקיע שם, ומישום שבסך הכל הוא מצליח להוציא ציונים טובים בבית - הספר , אז ביכלל קשה לי לבוא אליו ב "תלונות" ובכל זאת , בלהיתחשב ב"עידן" של היום.... ומשחקי הילדים במחשב כמה זמן זה "נורמלי" למשחקי מחשב לילד בן 13 וחצי , ביום ?

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות