אוננות בבית הספר

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/02/2005 | 14:37 | מאת: ש

שלום ואיחולי החלמה - אני מורה מקצועית בכיתה א'. התלמידים יושבים בצורת ח ללא שולחנות, ויש לי תלמידה היושבת ותוך כדי השיעור מכניסה את שתי הידיים למכנסיים ומאוננת. הדבר ברור מהתנועות, צבע הפנים והעובדה שהילדה מתנתקת לחלוטין מסביבתה באותה עת. האם עלי להגיב? אם כן - באיזה אופן? האם לנסות לשוחח עם ההורים, או עם הילדה? תודה רבה.

13/02/2005 | 08:40 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, א. כל הכבוד על העירנות :). ב. כן אני בהחלט חושבת שכדאי להגיב . אוננות היא דבר נורמלי,עם זאת ישנם מצבים שבהם היא איתות שצריך להדליק נורה אדומה. אני חושבת שהדבר הנכון ביותר מבחינתך יהיה לפנות ליועצת ביה"ס,לידע אותה ולבקש שתבדוק את העניין (חשוב להכיר אספקטים נוספים של הילדה שלא הוזכרו פה בהודעתך),בתחילה עם הילדה ומאוחר יותר לשקול התערבות עם ההורים. אני לא הייתי מסתפקת בלגרום לילדה להפסיק אלא מנסה להבין מה האיתות. וכמובן,להמשיך לעקוב מה נעשה בעניין. אני מצרפת קישור לטבלה שמתייחסת למיניות אצל ילדים. בנוסף ישנו הקו החם לברור התנהגויות מיניות חריגות מתחת לגיל 12 - 6477898 - 03 שם אפשר לשאול כל שאלה בנושא ולהתייעץ,בעילום שם. אני חושבת שאולי כדאי להביא גם את הטבלה וגם את מס' הטלפון לידיעת שאר מורי ביה"ס. http://www.macom.org.il/child_sexuality_vs_violence.asp מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע מה נעשה. מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות