פגישות עם ילדים אחה"צ

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/03/2007 | 18:13 | מאת: אודליה

מור שלום, יש לי ילה בת 4 , מאוד חברותית וטמפרמנטית. היא נמצאת בגן - כל יום עד השעה 16:00. אולם, בשעות אחה"צ כמעט לעולם שאיננה נפגשת עם ילדים(מהגן או במסגרת אחרת). מפגשים עם ילדים אחרים מהגן - כמעט תמיד אני יוזמת וההורים לא ממש משתפים פעולה (מתחילת השנה אולי 3-4 פגישות בהן היתה ממש מאושרת!). הילדה לא רוצה ללכת לחוגים - מכל מיני סיבות. אין לנו במשפחה המורחבת בכלל ילדים בגיל זה, כך שגם אין בני דודים וכו'. אני מרגישה שהמפגשים אחה"צ ממש חסרים לילדה, ובכלל שהיא זקוקה מידי פעם לאינטראקציה נוספת עם ילדים.(היא מבקשת להפגש גם ילדים מהגן, אבל לצערי לרוב זה פשוט לא קורה). בד"כ במהלך השבוע אנחנו מבלות את אחה"צ בבית ביחד בפעילויות שונות (בקיץ מבלות גם בפארקים, גני שעשועים וכו') - וכמעט אף פעם לא בחברת ילדים אחרים. עד כמה החוסר הזה עלול לפגוע בה מבחינה חברתית? האם יום שלם בגן אמור לספק את צרכיה החברתיים בגיל הזה? תודה

13/03/2007 | 10:11 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אין שום חובה להפגש עם חברים אחה"צ. סה"כ את מתארת ילדה שנמצאת בחברת בני גילה 8 שעות כל יום,שזה לא מעט. פעילויות מהנות עם אמא,קשר קרוב ומכיל, לא פחות חשוב מעוד שעתיים עם חברה. אם את מרגישה שזה חשוב לילדה אפשר לנסות לקבוע יום מסויים בשבוע שהוא יום שמזמינים חברה,ומעבר לזה בשאר הימים לא להתעסק בזה. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות