בוגרת לגילה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/01/2007 | 22:25 | מאת: מלי

ביתי בת 4, ילידת ינואר. ילדה מאד פיקחים, אסרטיבית, מנהיגה, מאד סקרנית. הילדה משחקה רק עם ילדים משנתון מעליה. כך שכל החברים שלה נפרדים ממנה בסוף השנה. הקטנים לא מענינים אותה. כרגע היא בטרום טרום חובה ובשנה הבאה אמורה להישאר באותו גן - טרום חובה. רציתי לשאול: 1. האם כדאי לשקול את העברתה לגן חובה? 2. עד כמה ההורים יכולים להשפיע על החלטה כזו? 3. היכן ניתן לעשות איבחון? מה בודקים באיבחון כזה? האם הילדה צריכה להגיע עם רמה מסוימת של ידע?

08/02/2007 | 09:36 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני אנסה לענות על כל השאלות. 1. בעיני לא. ללא מעט הורים יש נטיה מאד לרוץ קדימה - שהילד ידע לכתוב,לקרא,חשבון.. בגיל צעיר. שיכנס לכיתה א יותר מוקדם וכו'. בעיני אין תחליף לשנים שהילד מבלה בגן.גן הוא לא מסגרת פחות חשובה מאשר בית ספר. יהיו לבת שלך 12 שנה להיות במסגרת תובענית,לעיתים לחוצה וחסרת סבלנות,למה לא לאפשר לה עוד שנה במסגרת שלרב היא מאפשרת יותר,מכילה יותר ? בגיל הזה למשחק יש חשיבות מאד גדולה וכדאי לעודד אותה לצד המשחק עם הגדולים ממנה,לשחק גם עם בני גילה. אין שום דבר מעורר התפעלות בזה שילד משחק רק עם גדולים ממנו. 2. אין לי מושג. תצטרכי לברר במח' גנים בעיריה. 3. אצל פסיכולוג.את יכולה לשוחח עם הפסיכולוג של הגן (בכל גן עיריה יש פס') והוא יוכל לענות לך על השאלות לגבי אבחון. או לפנות ישירות לשרות הפסיכולוגי החינוכי במקום בו את גרה. אני מוסיפה תשובות בנושאים קרובים שנתתי בעבר. http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xFT-9696,xFP-9874,m-Doctors,a-Forums.html http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xPG-58,xFT-9756,xFP-9893,m-Doctors,a-Forums.html http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xFT-11521,xFP-11521,m-Doctors,a-Forums.html בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות