בן 3 בדיכאון

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

23/01/2007 | 17:34 | מאת: י.א.

שלום יש לנו 4 בנים (9,7,3,0.5) הבן השלישי בן 3 עוד בהיותו תינוק ניחן במתח פנימי (היה סוגר ופותח את כפות הידיים תדירות במצבים שבהם היה לו לא נעים). בשנה השנייה ניכר בו שהוא ילד "פחדן" חושש מכל דבר (אפילו חצץ,דשא,טיפת מים..) ומגיב בבכי היסטרי. בגן נטייה לבכי ול"ימים קשים" ולעיתים היו לו "ימים טובים". לפני חצי שנה עבר בקיבוץ עם חבריו לגן חדש ושם פרח חיובית במשך כחודשיים ואז חזר להתנהגות הבעייתית שכוללת - חוסר אכילה גם במשך מספר ימים (נטען שלא מדובר במניפולציה אלא פשוט חוסר התענינות באוכל, הוא באחוזון ה 19 בגובה ושוקל רק 12 קג). עובר בין מצב רוח טוב לבכי ללא קשר (לדוגמא-נעמד פתאום ומתחיל לבכות "אבא הלך" ובכלל באותו יום אימו הביאה אותו, או -ילד לקח לו צעצוע והבכי וה"דכאון" נמשך עד סוף היום). הוא יכול לצחוק מדיגדוג וכשלא בא לו אז שום דבר לא יצחיק אותו, נוטה להתפרצויות זעם כשלא מבינים אותו - בעיקר כי רב הזמן מדבר מאוד בשקט. אחיו לא מאופיינים בהתנהגות כזו, התנהגותו היתה כזו עוד לפני שנולד אחיו, אנו מקדישים לו תשומת לב שלא ירגיש "מוזנח" בגלל אחיו התינוק. די מיואשים מלמצוא את הדרך לשינוי התנהגותו, וחוששים מפני התבגרותו בשנים עם מאפיינים כמו של היום. נודה על עזרה הכוונה .

29/01/2007 | 14:56 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, חשוב שאיש מקצוע יראה את הילד ויעריך את מצבו. לצערי אני לא יכולה דרך הפורום לתת חו"ד. המקום המתאים לפנות אליו הוא המרכז להתפתחות הילד דרך קופ"ח. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות