"לא מקשיבים לי"

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

08/02/2005 | 14:22 | מאת: עדן מ

שלום ילדתי בת ה- 6 אשר לומדת בגן חובה מתלוננת : "הילדים בגן מציקים לי". איך ?- "הם לא עונים לי" . יש לי הרושם לפי השאלות ששאלתי אותה שלא מקשיבים למה שהיא רוצה להגיד. זה קצת מתסכל אותה, כנראה ,כי הגעתי לנושא דרך חוסר החשק שלה ללכת לגן. אציין בנוסף, לרקע כללי, שזאת שנה שנייה שלה באותו גן ,היא מבין הבוגרים, כשרב הילדים (כמעט כולם) משנה שעברה עזבו. היא ילדה שמחה עם ביטחון עצמי נהדר . אין לה חברה קבועה . ואני שרופה עליה. איך לעזור לאפרוחית שלי? תודה

09/02/2005 | 09:49 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, ספרי לי קצת יותר עליה.בנוסף,איך היה עד היום בגן,איך היא מסתדרת עם ילדים. האם זו תלונה שלה שהופיעה בעבר או משהו חדש.ולא הצלחתי להבין - היא נשארה שנה נוספת בגן למרות שהיתה אמורה לעלות לכיתה א' ? אם כן,כתבי על זה קצת יותר. מור.

09/02/2005 | 12:26 | מאת: עדן מ

בוקר טוב מור, ותודה על תשובתך ביתי היא ילידת דצמבר 98 והוחלט להשאיר אותה שנה נוספת בעיקר על רקע בשלות רגשית. האפרוחית ילדה שמחה, פעילה מאוד גם בגן, אוהבת ליזום דברים, "קולטת ופולטת" לדברי הגננת. היא לא מנותקת מהחברה אבל היא לא בין "המקובלים", למרות שבאישיות שלה יש צורך לשלוט ולהחליט. אם אני מרגישה אותה נכון יש ניגוד בין האישיות שלה לבין מקומה במעמד החברתי בגן. כששאלתי את הגננת על המצב החברתי היא אמרה "בסדר" ולא הרחבנו. שאלתי אותה שאלה את המפעילה של הצהרון (שהיתה מורה במקצועה) קיבלתי תשובה כזאת: אל תדאגי לה היא בין הבוסים כאן והיא מסתדרת מצויין. למיטב הבנתי זאת לא השנה הראשונה שהמצב הוא כזה , פשוט השנה היא יודעת להגדיר יותר טוב את תחושותיה. הגן השנה מאוד תוסס ישנם 19 בנים ו 11 בנות. אציין בנוסף שבבדיקת קשב וריכוז, שפניתי מיוזמתי, נתגלו "סימנים". קיבלנו המלצה לעשות אבחון קלינאי תקשורת לא על רקע בעייה שעלתה אלא כרוטינה של קשב וריכוז לבדיקת התארגנות בשפה. עוד אוסיף שהאפרוחית ילדה מאוד יפה ומקבלת מחמאות רבות גם מאנשים זרים.(לא שזה מזיז לה). אשמח מאוד להבין יחד איתה ולקבל עיצה איך להתיחס לזה כשהיא מספרת לי תודה שוב.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות