כניסה לגן חדש- התלבטות בין שני גנים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

08/02/2005 | 12:16 | מאת: רותי

בני בן שנה ושמונה חודשים. נמצא אצל מטפלת נחמדה שלא מספקת לו מספיק גירויים, אני חושבת (מה הגירויים שהוא צריך בגיל כזה?) אנו מתלבטים בין שני גנים בשבילו האחד- יוכל להיכנס אליו כבר באפריל, גילאי הילדים מאוד קרובים לגילו (יש גדולים בקצת וקטנים בקצת ממנו) הגננת מאוד נחמדה, קבוצת הילדים הזאת תישאר איתו לעוד שנה. הגן השני- קיבלנו עליו המלצות חמות ביותר! הגננת מדהימה, הגן מקסים, אבל, נוכל להכניס אותו רק בספטמבר (הוא יהיה כבר בן שנתיים ו4 חודשים) והקבוצה כולה תהיה חדשה- כלומר יותר מחלות (?) ופחות יחס אישי לתקופת ההתרגלות. אני אשמח אם בבקשה תוכלי לומר לי מה את חושבת? איזה גן עדיף לדעתך? אם הוא ישאר אצל המטפלת עד גיל שנה ו4 חודשים, איזה פעילויות וגירויים כדאי לבקש ממנה לספק לו? בתודה מראש, רותי המקווה לתשובה.

09/02/2005 | 09:45 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, דבר ראשון אני רוצה לבקש שתקראי כמה תשובות שנתתי בעניין - י שכאן תשובה מפורטת לאיך בוחרים גן,יש בנוסף תשובה שנתתי לאולגה לגבי גן ומתי להכניס ותשובה שנתתי לגל. יתכן שיש משהו נוסף שאני כבר לא זוכרת... יש לי הרגשה מאיך שההודעה כתובה שאת נוטה יותר לכיוון הגן הראשון,באפריל. באפן כללי אני מאוד בעד ללכת עם הנטיה שלנו,עם התחושות ולא נגדן. אני מנסה למצא את היתרונות שבכל גן - זה בהחלט יתרון שבגן הראשון יהיה בשבילו יותר זמן והוא יהיה "החדש היחיד". והיתרון של הגן השני.... תצטרכי את להשלים. יתרון הכוונה על פני הגן האחר. אם בשניהם הגננת מוצאת חן בעינייך,אין טעם למנות את זה כי זה בשניהם.אני מחפשת משהו שהוא יתרון בולט על פני הגן השני. לגבי המלצות - אני חייבת להגיד (ויתכן שיהיה מי שמאוד יתנגד) שאני לוקחת אותן בחשבון אבל גם בערבון מאוד מוגבל.לכל אחד מתאים משהו אחר,כל אחד שם דגשים אחרים.בנוסף,ראיתי כבר כמה מקומות שאנשים מאוד המליצו עליהם ואני פחות התלהבתי... אמנם תקראי את זה בתשובה - איך בוחרים גן,אבל אני רוצה להמליץ שוב - לכי שוב לשני הגנים שבי שם שעה שעה וחצי. אם אפשר תחזרי על זה מס' פעמים. יתכן שזה מאוד יעזור בהתלבטות. לגבי המטפלת - זה די תלוי בילד,מכמה סיבות - יש ילדים שמגיל שנה וחצי שנתיים כבר קצת קשה להעסיק אותם בבית.הם צריכים חברה,הם חברותיים מאוד וזה חסר להם.ישנם כאלה שפחות. וכו'. באפן כללי - לדאוג שיהיו גירויים קוגניטיביים - שיחה,פיתוח שפה,דקלום.מוטוריים - כדור,ריצה,קפיצה,מגלשה,נדנדות.מוטוריקה עדינה - ציור,השחלת חרוזים,פזלים,דפדוף בספר. בנוסף אפשר כשמתחילים ימים יותר יפים להפגיש באפן קבוע עם עוד כמה ילדים (שנמצאים אצל מטפלות אחרות),בגינה לדוג'. מקווה שעזרתי.אם תרצי להוסיף,אני פה. מור.

09/02/2005 | 10:22 | מאת: רותי

תודה על התשובה!! אך האמת שאני מאוד התלהבתי דווקא מהגן (ומהגננת הנפלאה) בו הילדים יהיו בגילאי שנה עד שנתיים וילדי יהיה בן שנתיים ו4 חודשים(!) ואני מפחדת שהוא לא יהיה מספיק מעניין בשבילו (בני מדבר והוא ילד מאוד מאוד פעלתן, סקרן מלא חיים ומרץ ואוהב מאוד לרוץ בחוץ). אבל יש נקודה מאוד מרכזית שרציתי לשאול, האם הכניסה לקבוצת ילדים שכבר היתה יחד שנה, יש יתרון בהחשפות לפחות מחלות (לילד חדש שנכנס אחרי שנה)? בני מפרכס בחום וזו עוד בעייתיות...הרצון שלי הוא לחשוף אותו לכמה שפחות מחלות....כמו כל אמא בעצם....אשמח אם תוכלי לענות לי. בתודה, רותי

09/02/2005 | 22:30 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, לגבי העניין של מחלות לא עניתי כי אני לא מבינה בזה. אלה נושאים שכדאי להתייעץ עם רופא ולא איתי. מנסיוני האישי,כשאני הכנסתי ילדות לגן לא היתה לנו בעיה של מחלות (בערך בגילאים שאת מדברת עליהם). אני מכירה עוד ילדים שזה היה המצב איתם. אני חושבת שזה מאוד אינדבידואלי. בהצלחה, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות