היסטריה מוגזמת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

08/02/2005 | 10:17 | מאת: רונית

שלום, בתי בת 8.5 והיא היסטרית בצורה מוגזמת. לדוגמא: בקיץ אם היא מתקלחת ונמצא יתוש באמבטיה היא לא מוכנה להתקלח עד שלא הורגים אותו או מסלקים אותו. בגיל 4 היא ביקשה חורים באוזניים לקחנו אותה לאחר מאמצים רבים ניקבו לה חור אחד על החור השני לא היה מה לדבר רק לאחר כשבוע הלכנו איתה שוב לנקב חור שני. החורים נסתמו זמן קצר לאחר מכן. בקיץ האחרון היא ביקשה שוב חורים באוזניים אמרתי לה שאני לא מוכנה להיסטריה בחנות שתחשוב טוב טוב אם היא מוכנה לאחר שכנועים רבים בחנות שזה לא ממש כואב ניקבו לה חורים. אבל היום שיא השיאים, כבר כמה ימים שהיא טוענת שכואבת לה האוזן כשהתבוננתי בחור הבחנתי בדם יבש רציתי לנקות לה עם צמר גפן היא נכנסה להיסטריה אל תיגעי זה כואב. לאחר שכנועים רבים ניקיתי פתאום ראיתי שהעגיל ממש היה תקוע בתוך החור וחובה להוציא את העגיל היא לא נתנה לי בשום פנים ואופן, אני התעצבנתי וכעסתי מאוד עליה והיא בשלה. אמרתי לה בסדר נלך לקופ"ח ושהם כבר יוציאו לך. בדרך עצרתי אצל אימי והיא אבי ביחד ניסו לשכנע אותה להוציא לה את העגיל היא לא הסכימה והתחילה לבכות ולרעוד בכל הגוף ולא נתנה לנו להתקרב אליה לאחר כשעה אמרתי לאבי שאין ברירה וחייבים לתפוס אותה ובכוח להוציא זה לא ממש מצא חן בעיני אבי אבל תוך שתי דקות העגיל כבר היה בחוץ. שאלתי היא מה עושים איך מתמודדים עם היסטריה שכזו הילדה פשוט פחדנית בצרוה לא נורמלית ואני פוחדת שזה רק ילך ויחריף.

09/02/2005 | 09:26 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב רונית, קשה לי להעריך מכאן על מה מדובר.בנוסף, חסרים הרבה פרטים שיביאו ל"הכרות" קצת יותר טובה עם בתך. את יכולה לנסות לספר עליה קצת יותר (מי היא פרט לעניין ההסטריה) - אופי,תכונות,מה קורה בבה"ס,חברות,מקום במשפ'... ואנסה להבין יותר לעומק. או לפנות איתה ליעוץ,שם יכירו אותה ויעזרו לכן. בכל מקרה,אני הייתי מתייחסת לעניין ולא מתעלמת. במידה שתבחרי את האופציה הראשונה,אני כאן. מור.

09/02/2005 | 09:41 | מאת: רונית

בוקר טוב, תודה עלך תגובתך. אנסה קצת לתאר את בתי. ילדה בעלתך בטחון עצמי, מפולפלת,נבונה, יפה, חברותית ומקובלת מאוד, אחות בכורה לאחיה בן ה-5.5. כשסיפרתי לאמא של אחת מחברותיה היה לה ממש קשה להאמין מכיוון שהיא משדרת משהו אחר לגמרי. תודה

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות