מכות
דיון מתוך פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות
מור שלום, בני בן שנה וחמישה חודשים, ילד מקסים וחברותי. לאחרונה החל להכות אותנו ואחרים בעיקר בפנים, כמו ליטוף רק חזק. זה מאוד מצחיק אותו והוא מתנהג כאילו זה משחק. לי מאוד מאוד לא נעים מההורים שהוא מכה את בניהם. אני לא יודעת איך להתמודד, מה לומר. כרגע אני אומרת שזה לא נעים לי ושיעשה נעים אבל זה לא משפיע עליו כלל. אשמח לתגובה, דנה.
בקר טוב, ב"שאלות ותשובות" משמאל בחלק התפרצויות זעם והצבת גבולות,יש שתי שאלות. אנא קראי את השאלה (והתשובה) השניה. אני מעריכה שזה יענה על שאלתך. אם ישארו שאלות,אני כאן. בהצלחה, מור
הי מור, קראתי את תשובתך. הבעיה היא שאני ממש עושה כל מה שרשמת, אני מרימה מעט את הקול, תקיפה ואסרטיבית ואומרת לו " לא להרביץ ל... זה לא נעים לו" או לי ברוב המקרים, אני גם אומרת לו תעשה טובה או נעים ומראה לו איך עושים את זה ואז הוא משמיע נהמה ומתרגז. בני לא עושה את זה כדי להשיג דברים אלא סתם או כי הוא מתעצבן על משהו. חשוב לי לציין שלעיתים לא רחוקות בכלל הוא אף מכה את עצמו, סוטר בפנים. כשהוא מול המראה הוא עושה את זה הרבה וגם על המשטח החתלה למשל... כשאני מעירה לו באסרטיביות הוא פשוט צוחק!! הוא מאוד מרוצה מזה. לא העירו לי עוד בגן אבל אני בטוחה שגם שם הוא לא טומן ידו בצלחת. חשוב לציין כי הוא ילד מקסים, חברותי, מאוד אוהב אנשים והתנהגות זו אינה ברורה לנו כלל. נשמח לתובנות ועזרה. תודה רבה! דנה.