היענות לדרישת הילד

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/02/2005 | 12:25 | מאת: מירב

שלום רב, אנו משפחה מסורתית, שומרים שבת כהילכתה - לא נוסעים, לא צופים בטלויזיה וכדומה. בני הגדול כבן 9 מתחנך בבית ספר ממלכתי דתי. לא חרדי כדוגמת בתי הספר של ש"ס וחב"ד. אתמול - יום שישי, הנהלת בית הספר הזמינה את הורי התלמידים לקריאת פרשת השבוע. בני התעקש שאלבש חצאית למפגש. הסברתי לו שרוב האמהות לא לובשות חצאית ואני לא מוכנה ללבוש חצאית. הסירוב שלי נבע מהחשש שהיום הוא מבקש שאגיע בחצאית לבית הספר ומי יודע, אולי מחר הוא יבקש שאכסה את ראשי במטפחת. האם צדקתי בזה שסירבתי לו או שהייתי צריכה להיכנע לדרישתו על מנת לרצות אותו ?? לתשובתך אודה

07/02/2005 | 12:50 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, אני לא חושבת שצריך להענות לכל בקשה של ילד על מנת לרצות אותו.אם לך זה לא נוח לבא בחצאית,וזה בסדר מבחינת ביה"ס שתגיעי במכנסיים וישנן עוד אמהות שמגיעות כך ,לדעתי אין בעיה. דבר אחר שאמנם לא נשאלתי עליו אבל אני כן רוצה להצביע עליו - כתבת שאתם משפ' מסורתית,שומרים שבת כהלכתה... ואת השאלה כאן בפורום כתבת לי בשבת. לי אין בעיה עם זה,העניין הוא איך בנך תופס את העניין,האם זה לא מבלבל מצד אחד בי"ס דתי עם כל הדרישות (תפילות,ציצית,שמירת שבת...) המחנך ומעלה על נס אורך חיים מסויים ומצד שני בית שאינו חי ע"פ אותו אורח החיים ? . סתם נק' למחשבה. מור.

07/02/2005 | 17:10 | מאת: מירב

אחותי שלחה עבורי את השאלה... אנו בבית לא מחוברים לאינטרנט. יפה מאוד ששמת לב לזה. אז מתשובתך אני מבינה שלא צריך להיכנע, זה לא יגרום נזק לילד?? החשש שלי שהוא יתבייש בי כאמא ולא ירצה שאני אקח חלק בפעילות הבית ספרית , בעיקר שאני אם מעורבת מאוד (וועד בית הספר וכדומה).

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות