עירום

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

25/10/2006 | 12:55 | מאת: אמא מורי

אני אמא לילד בן 4 ולפעוטה בת 11 חודשים, אני בבית מסתובבת ערומה,בעיקר בקיץ, כשאני מתקלחת הדלת פתוחה, גם כשאני מתלבשת בבקרים לעבודה הגישה לילדי חופשיה. ממש לאחרונה יצא שאני רציתי לעשות אמבטיה ובני ביקש להצטרף, כמובן שהסכמתי אבל מאוד הובכתי כששאל אותי שאלות.... עד מתי או האם כבר הגזמתי בפתיחות הזו של עירום ליד הילדים?? איך אני יכולה לחתוך את הדבר מבלי לעורר את הדווקא של הילדים כן להכנס לחדר כשאני מתלבשת או להכנס לאמבטיה כשאני מתקלחת??

30/10/2006 | 10:00 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני חושבת שיש כאן שני נושאים : האחד,עירום והשני,פרטיות. גם בבית שבו מקובל להסתובב עירומים אפשר (ומומלץ) לשמור על פרטיות. מה שאת מתארת כאן הוא לעניות דעתי הרבה יותר עניין של - מהי מידת הפרטיות המומלצת מאשר עד מתי מומלץ להסתובב עירומה. לגבי עירום - כל משפ' קובעת את הגבולות שלה. יש כאלה שמאד בעד,כאלה שמאד נגד. אני מאמינה שכמו בהרבה דברים אחרים,האמצע הוא המועדף. את שואלת עד מתי ? בדר"כ עד שמרגישים מבוכה.. ז"א,אצלכם,כנראה עד עכשיו. לגבי הפרטיות - תחליטי היכן את רוצה קצת יותר פרטיות (לדוג' להתקלח בשקט,זה דבר נהדר ומומלץ... :) ) ועשי זאת לא ע"י "חתיכה". אלא בצורה נעימה אבל עם גבולות. כמו ששמים כל גבול אחר. וזה בהחלט בסדר להגיד - לא נעים לי x ולכן... אפשר כמובן לתת לילד דוג' מתוך משהו שהיה לו לא נעים (בגן,בבית) והוא שם את הגבול. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות