שינה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

25/10/2006 | 11:25 | מאת: נועה

אנו הורים לתינוקת מקסימה בת 11 חודשים שכבר מגיל חודש ישנה לבד בחדרה. לפני חודשיים החלו לצמוח השיניים ואיתם באו כאבים שהיו מעירים אותה בלילה בתדירות גבוהה. פתרון שמצאנו יעיל היה להכניס אותה למיטתנו וכך, אמנם המשיכה והתעורר מכאבים, אך היתה נרגעת מהר כשהיתה מרגישה שאנחנו לצידה. מאז כבר צמחו השיניים, ומזמן הפסיקה להתעורר מכאבים אך עכשיו אנו לא מצליחים להרדים אותה במיטה שלה או בכלל בחדרה. (בחדר שלה יש מיטה מתקפלת לאורחים וגם שם היא מסרבת להירדם, היא מסוגלת לבכות בלי סוף וברגע שאנו נשברים ומעבירים אותה למיטה שלנו היא נרדמת לפני שאנו מספיקים להניח אותה....). ניסינו להעבירה באמצע הלילה כשהיא ישנה לחלוטין, אך לאחר 10 דקות היא מתעוררת בבכי ונעמדת במיטה ולא מפסיקה לבכות גם אם אנו לידה ומרגיעים אותה. הייתי שמחה לקבל קצת הדרכה כיצד להתמודד עם המצב מאחר והוא מקשה עלינו מאוד. מאיזה גיל היית ממליצה להתעקש עם ילדים לגבי שינה? חשוב לי לציין שלפעמים עולה בי מחשבה שהיא עדיין קטנה ולכן אני מוותרת בקלות יחסית. תודה מראש נועה.

25/10/2006 | 13:08 | מאת: מורי

מכירה את המקרה, אם המצב הזה מפריע לכם, דעו שאם אתם מחליטים להפסיק את זה בלי ויתורים... אז ככה להכין אותה עוד משלב האמבטיה שהיום היא תיכנס למיטה לבד בלי בכי, להסביר לה גם בזמן ארוחת הערב, בקיצור בכל רגע שיש לכם איתה לספר לה שהיא הולכת לישון במיטה שלה, זה לא יהיה קל, היא כמובן תבכה, ביום יומיים הראשונים שבי ליד המיטה בלי לדבר וכמובן לא להכנע לבכי, הם מסוגלים לבכות שעות, בסוף זה יקרה... בהצלחה

30/10/2006 | 09:53 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, מכיוון שיש כאן הרבה תשובות בנושא,אנא עשי חיפוש בפורום תחת המילה - שינה. כמו שתראי בכל התשובות,מומלץ להתחיל לשנות רק אם אתם מאד מאד בטוחים שאתם רוצים לשנות. אם יש חשש שברגע שהילדה תתנגד (וסביר שהיא תתנגד בכל כוחה),תוותרו,עדיף לחכות עד שתהיו בטוחים. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות