ילדה בת 3 שלא משחקת עם חברים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/10/2006 | 14:10 | מאת: אמא ל-2

הי, בת אחותי בת 3 וחצי.כל פעם שאנחנו יורדים לגינה היא יושבת איתנו(עם האמהות) ולא עם הילדים. שאחותי מתעצבנת ואומרת לה שהיא תלך הביתה כי לא באה לגינה כדי שהיא תשב עם ההורים אז היא הולכת ומשחקת. עם זה ילד אחד היא משחקת איתו אך גם מתביישת אך עם זה כמה ילדים היא משחקת לבד ולא מנסה להתערבב בינהם. אחותי שואלת אותה כל יום אם מי היא משחקת בגן והיא אומרת לה עם אף אחד\ת.אחותי חושבת שאכן היא משחקת לבד עם עצמה ואין לה חברים או חברות. התנהגותה בכלל קצת "זקנה" ,היא לא משתוללת בגינה,היא לא ספורטיבית בכלל (לא ספונטנית,לא רצה,לא רוצה לנסוע על אופניים או קרוקינט או כדור או כל דבר שקשור לספורט) איך אפשר כן לעודד חיי חברה בילדה?ממה יכולה לנבוע התנהגות זו? תודה

30/10/2006 | 09:21 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני יכולה לנסות להעלות השערות. תראי אם משהו מכאן מדבר אלייך. ההתנהגות שאת מתארת היא התנהגות שאפשר לראות אצל לא מעט ילדים בכורים/יחידים. אלה ילדים שרגילים להיות עם מבוגרים (אבא - אמא,לעיתים הם גם נכדים יחידים...),לעיתים מידת השיתוף שלהם בחיי המבוגרים היא קצת גבוהה מדי (מתייעצים איתם,משתפים אותם,מספרים להם,מחליפים איתם חוויות...גם בנושאים שהם לא ממש מעולם הילדים אלא מעולמם של ההורים/המבוגרים),לעיתים הציפיות מהם קצת יותר מדי "מבוגרות" (ציפיות להתחשבות כמו שמצפים מאדם מבוגר,ציפיות להצליח,ציפיות להישגים.. ). לכן,מאד חשוב לבדוק כיצד הסביבה מתייחסת אל הילדה לא כנמצאים בגן השעשועים,אלא בכל יתר הזמן ולראות עד כמה ההתייחסות אליה היא כאל מבוגרת/בוגרת או כאל ילדה בת 3 . דבר נוסף,עד כמה ישנה נפרדות בין האם לילדה (אני מוסיפה קישור לתשובה בנושא) http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xFT-21784,xFP-22011,m-Doctors,a-Forums.html http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xFT-22546,xFP-22698,m-Doctors,a-Forums.html http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xFT-2750,xFP-2818,m-Doctors,a-Forums.html מקווה שמשהו מזה "קלע".במידה שיש עוד שאלות,אני כאן. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות