ילד בן 4 שישן עם ההורים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/10/2006 | 13:40 | מאת: אמאל'ה

הי, בני בן 4 ישן במיטתנו מאמצע הלילה כבר למעלה משנה. לי זה מפריע מאוד כי גם איכות השינה נפגעת וגם אני חושבת שלכל אחד יש את מיטתו בבית. וגם מבחינה חינוכית זה לא נכון עבור הילד הוא טוען שהוא חולם חלומות ומפחד להיות לבד במיטה. הוא ישן עם אחותו הקטנה בחדר אך זה לא מרגיע אותו. הוא באמת חולם חלומות על שודדים ומפלצות ומגיע בדר"כ בריצה מהחדר. הוא ישן עם מנורת לילה שלא עוזרת לו לישון טוב יותר. מה אפשר לעשות? כל העסקאות שעשיתי איתו לא עוזרות כי באמצע הלילה הוא בא ממש מתוך שינה ולא שם לב שהוא עובר.

30/10/2006 | 09:05 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, תצטרכו להחליט כמה זה מפריע לכם (ההורים חייבים לשדר כאן מסר אחיד,אחרת זה לא יצליח). במידה שאתם מחליטים שחייבים לשנות,תתחילו. במידה שאתם מוכנים להמשיך עם זה או שאתם חושבים שלא תוכלו להיות עיקביים,אם הילד יגלה התנגדות (וסביר שהוא יגלה),חכו עד שתהיו משוכנעים לגמרי. בקיצור,להתחיל לשנות רק אם בטוחים שהולכים עם זה עד הסוף. מה שיקבע אם תצליחו או לא הם שני דברים : נחישות ועיקביות. אם החלטתם שיותר הוא לא ישן אצלכם,זה מה שצריך לעמוד מול עינכם כשהוא מגיע בלילה. לגבי תחליף - כל משפ' מוצאת לעצמה מה שמתאים לה. אפשר בכל פעם שהוא בא בלילה ואומר שפוחד,לגשת איתו למיטה שלו לקבוע זמן (דקה,שתיים) שיושבים לידו ולחזור למיטה שלכם ( גם לי היתה תקופה כזו...:) ). כן,כמה לילות לא תישנו ותסתובבו הלוך ושוב בין החדרים,אבל אין דרך לגמול מההרגל הזה מבלי "לזכות" בכמה לילות לבנים. זה אמור להעשות מאד נקודתי וקצר,פשוט קמים נותנים יד והולכים לחדר. בלי הרבה הסברים באמצע הלילה. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות