לדעת להתמודד

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

23/10/2006 | 10:53 | מאת: אמא

מור שלום ביתי בת 4.6 ואני מרגישה שאני לא נותת לה כלים לעצמאות , אתמול היינו אצל חבר שלה והם שיחקו בשלב מסוים הוא הציק לה והיא בכתה ,ובאה לספר לי ,אני ביקשתי ממנו שישחק איתה יפה ולא יציק ,אבל אני שמה לב שעל כל פיפס קטן היא באה ומתלוננת,ורוצה שאני אומר לו שיפסיק .ושאני מבקשת ממנה לומר לו היא בוכה. ישנם עוד דברים מסוימים גם בבית לעיתים ממש נדירות היא תשב לבד ותשחק רוב הזמן היא מעדיפה לעזור לי ולא לשחק לבד או שנשחק ביחד ד.א - שחזרנו מאותו חבר אז אמרתי לה בדרך שהיא לא צריכה לבוא אלי שתלמד להסתדר לבד והיא פתאום התחילה לבכות ואמרה שכן היא תבוא אלי אז אמרתי לה ואם אני לא יהיה איתך אז היא ענתה שהיא תלך לאמא של החבר אשמח לעזרה תודה

24/10/2006 | 00:26 | מאת: לימור אסייג

ל"אמא", ילדים אכן נעזרים לעיתים במבוגרים כך שנדמה שאם אין מבוגר בסביבה, אין ביכולתם להסתדר. בפועל, אין זה כך וברוב המקרים יחסיהם של הילדים אחד לשני נראים אחרת כשאין מבוגר בסביבה. לשאלתך, כאשר ביתך פונה אלייך בבקשה לעזרה, בקשי אותה לומר לחבר/ה מה מפריע לה. אם היא מתקשה/נלחצת ומגיבה בבכי, תרגלי איתה את שברצונה לומר לחבר/ה (שתאמר זאת בפנייך קודם). בהצלחה, לימור אסייג מנחת קבוצות הורים

24/10/2006 | 07:15 | מאת: אמא

תודה אולם נראה לי שאן לה את האומץ להתמודד או להלחם ,למשל אם היא תשחק בצעצוע מסוים ויקחו לה אותו היא לא תבקש בחזרה היא תרוץ אלי או לאמא של החבר/ה ותבכה שלקחו לה .מה שחשוב לי לדעת זה אך לומר לה באיזה צורה ,כי כל פעם שאני מנסה לעזור לה נראה לי שאני עושה יותר גרוע וזה מתסכל אותי תודה

30/10/2006 | 08:29 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, את כותבת בכותרת - "לדעת להתמודד". כשסיימתי לקרא את ההודעה שלך,מיד עלתה אצלי השאלה - ואיך היא מתמודדת בגן ? הרי שם את לא איתה. כדאי לשאול את הגננת מה קורה כשהילדה נתקלת בקושי בגן. איך היא מתמודדת שם. לעיתים יש פער די גדול בין יכולות ההתמודדות של ילד כשהוא לבד,ללא הוריו,לבין כשאחד מההורים נמצא לידו. לכן,מאד חשוב לשים לב לתגובה שאנחנו,ההורים נותנים במקרה כזה. במקרה כמו שאת מתארת - אתם נמצאים אצל חבר,והיא באה להתלונן בוכה,כדאי לחייך אליה,ללטף קלות ולהגיד משהו כמו - אני מבינה שזה מציק לך,אבל אני בטוחה שאת יכולה להסתדר עם x . המסר הוא שאת סומכת עליה ועל יכולותיה. במידה שהיא מסרבת להסתדר אפשר להציע לסיים את הביקור. לא כאקט של ענישה אלא מתוך כך שאת מבינה שקשה לה להתמודד ונותנת לה את הבחירה בין התמודדות להליכה הביתה. כדאי להפסיק את השיחות "בדיעבד" או את שיחות ההכנה. פשוט להגיב בזמן אמת תגובה שמשדרת אמון ובטחון ביכולותיה. ככל שהמסר יהיה יותר עניני ועקבי ובמקביל יפחת ה"עניין" והשיחות בנושא,את אמורה לראות שינוי. קחי בחשבון שזה יכול לקחת קצת זמן. בהצלחה, מור

30/10/2006 | 08:32 | מאת: מור וכסמן

אולי כדאי לקרא גם את השרשור הזה (למרות שמדובר בילדה קטנה יותר) http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xFT-1199,xFP-1199,m-Doctors,a-Forums.html מור

31/10/2006 | 07:42 | מאת: אמא

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות