ילד בן 4 עם פחדים וכעסים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/10/2006 | 09:34 | מאת: אמא לכעסני

הי, בני החל ללכת לגן טרום חובה השנה והכול היה בסדר גמור עד לפני כשבוע-שבועיים. פתאום החל לפחד מכל דבר, לכל מקום שהולכים גם שיורדים במדרגות הוא מבקש שאתן לו יד, הוא אמר לי כמה פעמים שהוא רואה את אלוהים והוא מפחד,הוא אומר שהוא חולם חלומות רעים והוא רוצה לחלום חלומות טובים.הוא בא אלנו בלילה למיטה. הוא בסלון בונה לעצמו "לא הרבה) גדר מהכריות . לקחתי אותו לסרט והוא ביקש לצאת באמצע בגלל שהוא פחד ממשהו למרות שהו אכב רנחשף להרבה סרטים בעבר ואף פעם לא יצא באמצע הסרט. כמו כן,הוא עצבני וכועס-הוא אומר לכל אחד שהוא "ילד רע" ,"אבא\אמא רע\ה" ,הוא כועס הרבה. בגן הגננת אומרת שהכול בסדר! לי הוא אמר פעמיים שהוא לא רוצה לגן . הוא גם אמר לאבא שלו השבוע "תסתלק מהבית שלנו,אני רוצה שתביאי לי אבא אחר, אני לא רוצה שהוא יגור איתנו" בעלי מאוד נעלב ובצדק.אך גם לאחרונה הוא בקושי רואה אותו כי בעלי עכובד עד שעות מאוחרות והוא נרדם בלי לראותו כלל,שבוע שעבר הוא לא ראה אותו כל השבוע. היש קשר בין הדברים? כדאי לפנות לעזרה מקצועית או שהדברים יחלפו מעצמם בלי התערבות? תודה

18/10/2006 | 11:40 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, כמובן שמכאן אני לא ממש יכולה לדעת מה בדיוק קורה עם הילד. אני כן אנסה לתת כיוונים למחשבה וראי אם זה מתאים לכם. ממה שאני מבינה מהודעתך,אלה הן תופעות חדשות שנמשכות שבועיים - שלשה. לכן,יתכן שזו תגובה לשינויים שקרו לאחרונה - כניסה לגן (הוא היה במסגרת כלשהי לפני כן או שזו פעם ראשונה בכלל בגן ?),ריחוק מאבא. לא כתבת,כמה זמן תמשך ההעדרות של בעלך. במידה שמדובר בעוד שבוע שבועיים,הייתי ממתינה לראות מה קורה כשזה חוזר למסלול (דרך אגב,גם בנתיים כדאי לנסות שכשבעלך מגיע הילד יראה אותו,גם אם זה מתוך שינה). בתקופה הזו כדאי לנסות להמנע מדברים שעלולים להפחיד (גם אם בעבר לא פחד,לדוג' - סרט),לעטוף בעוד יותר אהבה ותשומת לב ממה שבדר"כ,לנסות ערוצים חליפיים לקשר עם אבא (כמה טל' ביום,ציורים לאבא שבהם אפשר לצייר "איך אני מרגיש" שזו דרך טובה לדובב אותו ולדבר על הקושי,הפתעה קטנה מאבא...). מאוד חשוב בתקופה הזו לשקף לילד. לדוג' - "אני רוצה אבא אחר" התשובה - אני יודעת שאתה כועס על אבא. תוכלי לקרא עוד על שיקוף ב"שאלות ותשובות" משמאל בחלק - תסכול. במידה שגם לאחר תקופה שאבא שוב בבית,ההתנהגות נמשכת כדאי אולי לבדוק קצת יותר מה קורה איתו בגן. לסיכום,נסי לפעול ע"פ מה שעניתי,במידה שהדברים נמשכים גם אחרי החזרה לשיגרה,ספרי עוד קצת ואשתדל לעזור. אני,בנתיים לא הייתי פונה לאיש מקצוע. בנוסף,אנא עשי חיפוש בפורום תחת - פחדים או חרדות.יש הרבה תשובות בנושא. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות