ילד מקלל ומכה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

17/10/2006 | 16:09 | מאת: סיגל

שלום לך ילדי בן 5 התחיל לקלל ולהכות ,דיברתי איתו הסברתי לו שזה לא נעים ושאנחנו לא מדברים בבית בצורה כזו אך הוא ממשיך עים התנהגותו ממש בא לי להפליק לו, התחלתי עים שיטת עונשים ,אני מכניסה אותו לחדר ל5 דקות משם הוא מוסיף ומקלל יש לי ילדה בת 3 שמתחילה להתחצף כמוהו אני נורא חוששת מהמצב ,גם כשחברים שלו מגיעים הוא מרביץ להם יש לי הרגשה שזה צורך ביחס אך אנחנו מתייחסים אליו כמה שאפשר ,כשאנחנו מחוץ לבית הוא מחוסר בטחון ,גם בגן כך אים משהו יכה אותו או יצעק עליו הוא לא יעשה מאום מפחד אנא עזרו לי תודה מראש

17/10/2006 | 16:43 | מאת: דבר נוסף

קראתי כמה דברים והבנתי שצריך לציין פרטים נוספים כדי להבין יותר את הבעיה. בני חולה בתסמונת pfafa כך שהוא חולה כל חודש למשך יומיים שלושה. לא חלו שינויים בחיינו .יחסו לאחותו נורא הוא בועט בה צובט אותה ומפחיד אותה גם אל האבא הוא מתנהג לא יפה אך בעלי רק מאיים , אני לא אקנה לך אני לא אקח אותך וכו... כך ממשיכים חיינו כל יום מנסה למצוא פתרון. אמרתי לו שאני אספר לגננת וזה הפחיד אותו ואמר לי "את טיפשה אים את מספרת , לא אל תספרי" . אמרתי לו אים זה ימשך אני אספר. מקווה שהוספתי משהו להבין את המצב

18/10/2006 | 11:26 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, במרבית המקרים בהם אנחנו רואים ילד שמשתמש בכוחניות/באלימות מילולית/אלימות פיזית,נמצא בסביבתו מבוגר קרוב שנוהג בכוחניות. ז"א,ילדים לומדים ע"י חיקוי. ילד שרגיל ליחסים שקטים,עדינים,סביר שינהג כך. לעומת זאת,ילד שחווה יחסים כוחניים,יחקה זאת וינהג בכוחניות. ההודעה שלך אינה ארוכה ובכ"ז מופיעים בה לא מעט ביטויים המעידים על כוחניות ( כוחניות היא כידוע,לא רק פיזית) - "בא לי להפליק לו","שיטת העונשים",איומים, "לא אקנה לך","לא אקח אותך","אני אספר לגננת". אני מבינה שאתם חסרי אונים ויתכן שהתגובות שלכם נובעות מאותו חוסר האונים,אבל חשוב מאוד שתבינו שככל שתמשיכו בקו הזה תקבלו עוד ועוד כוחניות מצידו. ז"א,לא רק שלא תשיגו את המטרה שלכם,דהיינו,שיפור התנהגותי,אלא תשיגו את ההפך - החמרה. ניקח לדוג' את המשפט - "אני אספר לגננת". את הרי יודעת כמה הוא מפחד מזה. מדוע להפחיד ילד ? מה את חושבת שתקבלי בתמורה להפחדה ?. ילד יכול להתנהג "יפה" כשהוא מרגיש בטוח ,לא כשהוא מפוחד. את מתארת ילד מפוחד שכרגע לצערי אין מי שיהיה מסוגל להרגיע אותו. לכן,אני ממליצה מכל הלב לכם,ההורים לפנות לאיש מקצוע ולקבל הדרכה כיצד לנהוג עם הילד על מנת להביא לשיפור רגשי אצל הילד וכתוצאה מכך,שינוי התנהגותי. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות