חרדות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

14/10/2006 | 23:16 | מאת: אמא אחת

לבן שלי בן 7 הייתה תקופה ליפני חצי שנה שהוא נכנס למעין חרדה סביב איזה אירוע של ברז שהוא פתח עם עוד חברים בחצר והם לא הצליחו לסגור אותו עד שבא מישהו ועזר להם והוא כל פעם כשנזכר בזה נכנס לחרדה, וביקש נחמה אצלי. עכשיו זה עבר והוא פתאום אומר לי היום - אני פוחד ולא יודע ממה. הוא ילד חברותי ומתוק. עטוף במשפחה חברים חוגים... האם זה טבעי בגילו (התחיל השנה כיתה א') לחטוף התקפי חרדה כאלה? (גם לי יש את זה לכן אני מודאגת, לא רוצה להתחיל לקחת אותו לטיפולים)

15/10/2006 | 18:24 | מאת: אור-לי מרדר

שלום לך, פחדים וחרדות הם חלק מהחיים. מה שאת מתארת נשמע רחוק מלהיות "התקף חרדה". נשמע שבמצב מלחיץ בנך יודע לבקש ממך נחמה ולקבלה, וזה מצויין. יחד עם זאת, ילדים מגיבים מאוד לתגובות הוריהם, מה שעם הזמן הופך לתגובותיהם-הם. ניתן, לדוגמא, לראות ילד קטן נופל ומייד מסתכל על הוריו כדי לבחון את משמעות הדבר. אם ההורה נלחץ ומגיב באופן מבוהל, הילד קולט את התגובה ובוכה. אם ההורה שווה נפש, המסר המתקבל אצל הילד הוא שאין סיבה לבהלה. אני נותנת את הדוגמא הזו כדי לומר בעצם שתגובות רגועות שלך ירגיעו גם את הילד. בהצלחה ואל דאגה :-) אור-לי

15/10/2006 | 19:36 | מאת: אמא אחת

תודה רבה :) ממש אהבתי את התשובה שלך. במיוחד כי התחלתי קצת להלחץ, דבר שבוודאי לא מוסיף "רוגע" לעיניין. אז שמת אותי בחזרה בפרופורציות. תודה שוב אמא אחת

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות