להחזיר או לא?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

13/10/2006 | 17:18 | מאת: שירה ויוחאי

לי ולבעלי יש חילוק דיעה מסויים והיינו רוצים לשתף אותך: יש לי בן בן 3 וכשהוא מספר לי שבגן מישהו הרביץ לו אני אומרת לו שיספר לגננת ואילו בעלי חושב שצריך להגיד לו שיחזיר בחזרה. בעלי חושב שצריך ללמד אותו שהכאה היא אסורה ואסור להשתמש באלימות אבל אם מישהו מכה אותךופוגע בך תחזיר לו כדי שהוא ילמד שלהכות זה לא כ"כ נעים ושאותו ילד שהתחיל והיכה לא יחזור על זה שוב בעלי חושב יותר בקטע של "מה ששנוא עליך על תעשה לחבריך" אני חושבת שעדיף שבני כלל לא ישתמש במכות ,אך בעלי חושב שהדרך שלו היא דרך ההתמודדות העצמאית. מה דעתך?

13/10/2006 | 21:59 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, בתור אמא נהגתי ועדיין נוהגת ללמד - אם מישהו מרביץ לך בגן,לגשת לגננת ולהגיד . אם זה עוזר וזה באמת נפסק, נהדר. השאלה היא מה קורה אם זה ממשיך וממשיך והגננת כבר קצת פחות מתייחסת ? כאן מאד תלוי מי הילד. בתור אמא שיש לה שתי ילדות מאד שונות,אני יכולה להגיד לך שמאד תלוי מי הילד שלך. אם מדובר בילד שקט וקצת יותר עדין ובעיית המכות חוזרת,אני (ואני ממש מתנצלת בפני כולם,על הדוג' הרעה שאני מהווה)מלמדת באיזשהו שלב להפסיק לפנות לגננת ולדאוג לעצמך בכוחות עצמך... :).כי אם כל הכבוד,יש גבול לחטוף מכות ולספוג בשקט. מצד שני,ילד יותר מוחצן,קצת יותר אגרסיבי,רצוי לא לעודד אותו להחזיר. אני מוסיפה לינק לשרשור באותו עניין,כדאי לקרא. http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xPG-51,xFT-6500,xFP-6495,m-Doctors,a-Forums.html בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות