בהמשך לתשובתך...

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

13/10/2006 | 07:55 | מאת: תמי

כתבת לי:"את כותבת שהילד לא רוצה "שאף אחד חלילה יגיד לו מה לעשות כי הוא הגדול והחזק והבלה בלה בלה שבגיל הזה הם רוצים להיות". אפשר לחשוב מהניסוח שלך (ואנא תקני אותי אם אני טועה) שמה שהילדים בגיל הזה רוצים הוא "בלה, בלה, בלה" ושהרצון להיות גדול וחזק הוא חסר חשיבות. ייתכן שהילד צועק "אל תגידו לי מה לעשות" כדי לשכנע את העולם שהוא לא כל כך קטן וחלש ושיש דברים שהוא יכול ורוצה לעשות לבד, ללא הפרעה?" אז-אני ממש לא חושבת שלהיות גדול וחזק זה חסר חשיבות כשרשמתי בלה בלה.. זה לא היה מתוך זילזול חלילה אלא התכוונתי והתייחסתי למילה בלה בלה כתחליף למילה וכו' ... על מנת שתביני על מה מדובר מבלי שאצטרך לפרט. וההיפך אנחנו מאוד נותנים לבנינו לעשות דברים באופן עצמאי , תמיד מדרבנים אותו לעובדה שהוא יכול והוא גדול ..ואין לו מה לשכנע את העולם בכך כי אנחנו נותנים תחושת over של אתה מסוגל... ולכן אני כ"כ מופתעת מהתנהגותו. גם אני באה מתחום החינוך ולכן אני פונה אלייך להתייעצות וזאת שוב בשל העובדה שאת תחושת השליטה והעצמאות אנו נותנים לו ומפרגנים לו ולכן התנהגותו כ"כ מציקה לי....

13/10/2006 | 12:09 | מאת: אור-לי מרדר

תמי שלום, אין צורך לחזור על כתיבת שאלות פעמיים. ראיתי גם את שאלתך הקודמת. לפחות בשלב זה, אני, בשונה ממור, אינני עונה על השאלות לפי סדר הופעתן. למרות שאני לא מעלה בנתיים תשובה על הכתב אני חושבת על הסוגייה שהעלית ועל מה שיוכל לעזור לך. כשאגיע להבנה טובה יותר וכיוון חשיבה מסויים - אשיב לך. אני משתדלת, כמובן, שזה יהיה מהר ככל האפשר. בברכה, אור-לי

14/10/2006 | 00:40 | מאת: אור-לי מרדר

תמי שלום, קשה לי לדעת מתיאור בפורום אינטרנטי מהן הסיבות להתנהגותו של בנך. יתכן שאני טועה, אך תחושתי היא שהוא מתקומם או מוחה נגד משהו שקשור ביחסים בינו לבין מי מהדמויות המטפלות בו, והמחאה עוברת גם לקשרים אחרים. האם תוכלי לנחש, אפילו באופן פרוע וגם אם זה לא נכון, נגד מה הוא מתקומם? נסי לכתוב את הדבר הראשון שעולה בדעתך. אני ערה לכך שאני מבקשת משהו שהוא אולי לא קל, אבל אולי מכאן נוכל להתקדם ולהבין יותר. אם את מעדיפה שלא לכתוב - את יכולה כמובן לעשות את זה בינך לבין עצמך ולראות לאן זה מביא אותך. לבחירתך. בברכה, אור-לי בברכה, אור-לי

14/10/2006 | 09:04 | מאת: תמי

כן אני ינסה אולי לחשוב... אני ובעלי היינו ביחסים ממש לא טובים בחצי שנה אחרונה אך חלילה זה לא התבטא באלימות או משהו פשוט לא דיברנו תקופה עד שהחלנו בייעוץ זוגי וכעת הכל בסדר. את חושבת שזה מזה? שוב אנחנו לא השתמשנו באלימות פיזית או מילולית פשוט לא דיברנו. אך עדיין המשכנו להעמיד פנים לנגד עיניו שהכל בסדר. לא חושבת שזה הדבר כיוון שלא הזנחנו אותו וכל אחד מאיתנו המשיך לתת לו מה שצריך.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות