לחץ חברתי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/10/2006 | 10:11 | מאת: אמא ל-2

הבת הגדולה שלי היא בגיל 6, והיא מבקשת שאני אקנה לה בגדים כמו לברות לה - חצאיות מיני, וכל מיני דברים כאלה. היא גם אוהבת לשחק עם האיפור וזה מה שהן עושות. אני רוצה להגביל אותה, בכדי שתהיא תחווה את הילדות שלה ופחות "דברים של מובגרים" כמו בגדים ואיפור. היום גם התפרסמה כתבה על זה כאן: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=3083 וכתוב שם שלהורים אין מה לעשות בגלל הלחץ החברתי. זה באמת נכון?

13/10/2006 | 20:53 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, קראתי את מה שצרפת ו... א. קראתי כבר דברים קצת יותר רציניים בחיי וצריך להתייחס למה שכתוב שם בערבון מוגבל. ב. כן,ישנו לחץ חברתי,תמיד היה ותמיד יהיה. בכל תקופה זה בא לידי ביטוי בדברים שונים,אך ת מ י ד היו ותמיד יהיו דברים שיותר או פחות מתאימים לילדים. מה שחשוב הוא הגבול אותו קובעים ההורים. כל משפ' קובעת לעצמה את החוקים והגבולות שלה ומחליטה איזה מחיר היא כן/לא מוכנה לשלם. וכן,אפשר להיות ילדה חברותית ומקובלת גם ללא חולצות בטן או חצאיות קצרצרות. מצד שני,חשוב גם לא להיות פנאט לצד ההפוך. לגבי משחק באיפור - אני לא מוצאת בזה שום דבר רע כל עוד מדובר במשחק,בבית . כחלק מהפשרות והגבולות אפשר לדוג' לשמור כמה בגדים חושפניים יותר,נעלי עקב ואיפור למשחק אחה"צ. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות