מורה צעקנית במיוחד

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/10/2006 | 21:04 | מאת: מיכל

שלום רב בני בכיתה ב' ולצערי המורה משנה שעברה עדיין מלמדת אותו לצערי - כי לדברי בני וגם לדברי חבריו, המורה צועקת וצורחת עליהם ללא הכרה בכיתה עלי לציין שאכן יש 36 ילדים בכיתה, ואולי לפעמים צעקה אכן נדרשת, אך זה הגיע למצב שבני ממש מפחד ממנה. הוא טוען שהיא מעליבה ילדים וגורמת להם לבכות שכולם ממש נבהלים כשהיא צועקת ושממש לא בא לו להגיע לבית הספר אין איתו כלל בעיה בהכנת השיעורים - הוא פשוט מפחד ממנה ועושה אותם ואוי ואבוי אם הוא לא קיים את אחד החוקים שלה - כמו לא לכתוב בעט במחברת - כי אז הוא ממש בוכה בבית מתגובתה ושום דבר לא מצליח להרגיע אותו הצעתי לו שאדבר איתה - אך הוא מסרב בתוקף ופוחד שזה יתנקם בו במקרה העט לדוגמא - בעלי ניגש אליה בבוקר - אחרי ערב שכולו בכי של בני מתגובתה - ואמר לה- "נכון שלא נורא אם הוא כתב בעט", היא עקמה את פרצופה ואמרה לו שלא יעשה זאת שוב - במקום להרגיעו בכלל התחושה שלי שהיא אינה קשובה לילדים הורים לילדים נוספים בכיתה מתלוננים עליה - אך לא בפניה גם על כך שאינה מעודדת ילדים מתקדמים אלא אפילו להיפך מונעת התקדמות בקשתי היא עיצה בעניין האם לדבר איתה ואיך בידיעת בני או לא לידעו אולי לתת לבני כלים להתמודד איתה הוא ילד נבון במיוחד אך גם רגיש הוא כל כך רוצה ללמוד וסקרן ונראה לי שלאט לאט זה מתחלף בפחד ממנה ובכלל בחוסר רצון ללכת לבית הספר אשמח לתגובתכן תודה מראש מיכל אני רוצה לדבר איתה בעניין

13/10/2006 | 19:34 | מאת: אור-לי מרדר

מיכל שלום, אני קוראת שאת מתלבטת בין שיחה עם המורה לבין הענקת כלים לבנך על מנת שיוכל להתמודד עם אותה מורה. קשה לי להאמין שילד בכתה ב' יכול לעמוד מול דמות סמכותית כמו מורה ולהגן על עצמו. אני בטוחה שבנך רוצה לחוש מוגן, והיה שמח לו שוחחת עם אותה מורה אלמלא היה חשש שיהיה לכך מחיר. כדאי להעביר לילד את התחושה שאם תשוחחי עם אותה מורה - תהיי שם עבורו גם לאחר מעשה ותמשיכי להגן עליו. כיוון שהורים נוספים שותפים לתחושתך, כדאי אולי לגייס גם אותם לעניין, וליידע את בנך על כך, כך שלא יחוש בודד ב"חזית". בהצלחה! אור-לי

13/10/2006 | 20:43 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, ישנן שאלות כאן שבהן אני נוהגת לענות גם כאמא ולא רק כאשת מקצוע,מקווה שזה בסדר מבחינתך :). אחד הדברים שחשובים לי כאמא זו תחושת הבטחון של בנותיי. כמובן,שאם הן נענשו בצדק,אני לא אומרת מילה,אך כשלדעתי מדובר בהפחדה/נוקשות לשמה,ללא כל צידוק,אני נוהגת להתערב. תצטרכי לשקול עד כמה שיחה עם המורה תקדם את העניין או שמה תזיק,עד כמה יש סיכוי לשינוי. במידה שלדעתך יש סיכוי לשינוי,פני אליה מבלי לערב את שאר ההורים והקפידי שהדברים ישמעו כך שאת מבקשת את עזרתה והתחשבותה ולא חלילה כמשהו שיכול להשמע לה כטענה. במידה שאת מעריכה שיש סיכוי קטנטן אפילו,שבנך יפגע מהעניין,אני הייתי שוקלת לפנות למנהלת ביה"ס. אני נוהגת כך אך כמובן שאת לא חייבת לקבל את דעתי :). בכל מקרה שיהיה בהצלחה והחשוב ביותר שבנך ירגיש שיש לו למי לפנות ושתלונותיו מטופלות,זה אחד הדברים החשובים בקשר הורה - ילד, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות