ילד בן 3 אם פחדים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

08/10/2006 | 21:16 | מאת: sora

שלום, אני אמא בהריון מתקדם עם תאומים לילד בן 3 בתקופה האחרונה הבן שלי מפחד מכל דבר הוא לא מוכן לשחק לבד או ללכת לשירותים לבד או אפילו ללכת מהספה לשולחן הוא אומר שיש מפלצות, מכשפות, חיות מפחידות וכו' ניסיתי כמה פעמים לסלק את הגורם המפחיד אבל ללא הצלחה הדבר מאוד מקשה עלי כי הוא לא עצמאי בכלל, ועליו כי הוא לא נהנה לשחק ורק בוכה כל הזמן שהוא מפחד. בנוסף הוא חזר להרטיב בלילה במיטה ולפעמים אפילו מבקש דיסה באמצע הלילה (שכמובן אני נותנת לו). אני לא יודעת מאפה הגיעו הפחדים ואיך ניתן להתגבר על הבעיה שכן בקרוב אני אמורה ללדת. הילד נמצא באותו גן רק עבר כיתה וכל החברים שלו נשארו איתו (הגננת התחלפה). אנא עיזרו לי איך לעזור לילדי שלא יפחד ושיהיה יותר עצמאי. נ.ב. הילד הזה מעולם לא היה פחדן זה התחיל רק בתקופה האחרונה עד כדי כך שאפילו למגלשה בגינה הוא מפחד לעלות כי היא גבוהה מידי. תודה רבה

11/10/2006 | 16:30 | מאת: מור וכסמן

שלום רב, נתחיל מהפניה לתשובות בשני נושאים - פחדים,הכנה ללידת אח. אם ישארו שאלות,אני כאן. ב"שאלות ותשובות" משמאל,החלק - הכנה ללידת אח. פחדים -אנא עשי חיפוש בפורום,יש הרבה תשובות בנושא. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות