חלומות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

08/10/2006 | 14:37 | מאת: דנה

שלום, בתי בת 10 ילדה נבונה. לפני כחודש חלמה שהיא מתה והגיעה אליי בוכיה ומבועתת. כמובן שהרגעתי אותה. אתמול הגיעה אליי למיטה וביקשה לישון (בקשה חריגה ביותר) כשביקשתי להבין מה פשר העניין ולאחר שכנועים רבים הסבירה כי מאז שחלמה את החלום היא מפחדת לישון משום שהיא פוחדת לא להתעורר בבוקר. ואז היא הסבירה שהיא יודעת שכולם מתים בסוף אבל היא מפחדת ולא יודעת איך מרגישים. איך אני אמורה להרגיע אותה? למה זה מעסיק אותה בכלל היא עדיין ילדה.

11/10/2006 | 16:28 | מאת: מור וכסמן

שלום רב, נושא המוות מעסיק לא מעט ילדים (וגם מבוגרים..) ואין בזה שום דבר חריג. איך מגיבים ? בדיוק כמו לכל פחד אחר - אמפטיה ( "אני מבינה שהנושא לא נעים לך /מפחיד/מעסיק אותך ולכן אם תרצי אבוא בלילה 3 פעמים לבדוק שאת בסדר") ושימת גבול ופרופורציה ( "אבל זה לא נוח לי לישון ביחד"). זו כמובן היתה דוג',את תחליטי היכן הגבול שלך. חשוב לא לעשות מזה יותר מדי עניין ולא להעצים את העיסוק בזה. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות