מה עדיף?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

06/10/2006 | 00:58 | מאת: אלינור

מור לילה טוב, יש לי ולבעלי שני ילדים אחד בן 3 והשני בן שנה. רציתי לשאול את דעתך- אני יותר אסרטיבית בבית,אני יותר בקטע החינוכי והסמכותי עם הילדים ואילו בעלי פחות קשוח .בני בן ה-3 ממש לא "סופר" את בעלי במידה והוא כועס עליו כי הוא תמיד עושה זאת בצחוק . כשאני אומרת לו שהוא צריך להיות יותר קשוח איתו הוא טוען שהוא לא יכול. יוצא מצב שאני נותנת את הטון בבית מבחינה חינוכית וזה מצער אותי שזה כך. כי בני מתייחס ברצינות כאשר אני אומרת לו שאני כועסת עליו ושעכשיו הוא לא יוצא מהחדר ואילו כשבעלי אומר לו כך הוא בכלל לא מקשיב לו , יוצא מהחדר ולא מתייחס. בעלי טוען שזה בסדר שיד אחת יותר סמכותית מהשנייה. אבל אני חשבתי שבגלל שהם בנים יותר מצופה ונכון שהם יראו שאביהם נותן את הטון או שאין לזה קשר..בכל אופן מה דעתך?

09/10/2006 | 17:51 | מאת: אור-לי מרדר

אלינור שלום, אמנם מיענת את שאלתך למור, אך כמנהלת חדשה נוספת בפורום אשיב אני. אני מקווה שזה בסדר מבחינתך. אין זה דבר חריג שאחד מההורים נוהג עם הילדים אופן מסויים, והאחר נוהג אחרת - איש איש על פי אישיותו, אמונותיו וכו'. אינני רואה בכך בעיה, אלא במצב בו המסרים המועברים לילדים משני ההורים הם סותרים זה את זה (מתיאורך לא נשמע שזו הבעיה במקרה זה). יתכן שהקושי העיקרי עבורך הוא לשאת את תפקיד ה"רעה" (כביכול), בעוד בעלך נהנה מהתפקיד שלו (וזו שאלה אם הוא רק נהנה מכך, או שגם לתפקיד זה יש מחיר). אם זה המצב, נראה לי שהמטרה העיקרית אינה ביניכם לבין הילדים, כי אם בקבלת השונות ביניכם - ההורים. בברכה, אור-לי

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות